Музикантите от Hayes&Y: Винаги е приятно, когато се прибираме за концерти в България

На 24 август в клуб „Маймунарника“ за втора поредна година на същата дата и място Hayes&Y ще представят своята авторска музика. Една от най-успешните и интересни български инди поп банди, която вече три години твори неуморно в далечен Манчестър, готви за родните си фенове един от най-добрите си сетове. Една от „изненадите“ на вечерта е, че ще чуем за първи път на живо новото им EP (от юни тази година), което съдържа три песни – safeplace, RED и 46.

Подгряващата банда в тази вечер също ще е на ниво. Това е HOMEOVOX – личен проект на Георги Георгиев от „Остава“, който дава име на лейбъла Homeovoxmusic. Именно Жоро e този, който им подава ръка в самото начало и ето, че е дошло времето да бъдат заедно на една сцена – на 24 август в „Маймунарника“. HOMEOVOX ще излязат в супер състав и с кратък, стегнат сет, който определно няма да е за изпускане.

Миналогодишният концерт на HAYES&Y бе най-посетеният им до сега, а момчетата вярват, че този път ще подобрят рекорда. Ако сте фен на качествената и смислена музика, то 24 август е ваша дата. Билети все още има в системата на eventim.bg, а ето какво споделиха музикантите дни преди концерта им специално за читателите на Kafene.bg:

Въпрос: Предстои ви концерт на 24 август в „Маймунарника“. Кои нови парчета ще представите на него?

Отговор: На концерта ще представим за първи път на живо новото си EP „safeplace“, което излезе през юни месец и се състои от три парчета. Сетът ни е съставен изцяло от авторски песни и смятаме, че е най-интересният, който сме представяли до момента.

Въпрос: Вълнувате ли се за предстоящата си изява и как се подготвяте за нея?

Отговор: Винаги е приятно, когато се прибираме за концерти в България и сме сигурни, че този в „Маймунарника“ ще е най-големият и най-посетеният до момента. Репетираме усилено, новите песни са предизвикателство и за самите нас, така че ще е доста вълнуващо да ги изсвирим за първи път.

Въпрос: Имате ли някакви ритуали, преди да излезете на сцена?

Отговор: Нямаме определен ритуал, обикновено се стараем да излезем на сцената максимално мотивирани, концентрирани и заредени с енергия, която да предадем на публиката.

Въпрос: Разкажете ни малко за вашето ежедневие. Как преминава един ваш творчески ден?

Отговор: Вече три години живеем заедно в Манчестър, с изключение на барабаниста ни Денис, който живее в Лондон и често ни посещава и пътува с нас. Тримата се познаваме от гимназията и това, че сме приятели от толкова дълго време ни помага в творческия процес, който винаги е внимателно планиран и организиран. Стараем се да си даваме необходимото пространство за работа и същевременно да участваме пълноценно във всичко, което се случва около групата.

Въпрос: Кой е най-важният урок в и извън музиката, който сте научили досега?

Отговор: Най-важното за нас е да сме постоянни, целеустремени в това, което правим и винаги да имаме търпението да изпипваме нещата до последния детайл. Вярваме, че сме на правилния път и упоритостта и усилията, които влагаме в музиката ни, ще бъдат възнаградени.

Сподели в: