Музикалният театър открива сезона с юбилеен концерт

Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември с концерта “Влез в моя сън”. С него трупата ще отбележи и 60-тият юбилей на своя главен диригент  и художествен ръководител Юли Дамянов.

Заглавието на концерта идва от любовен дует от „Любов и омраза”- опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата „Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани произведения, като увертюрите „Цар и дърводелец” от Лорцинг и „Кандид” от Бърнстейн, фрагменти от мюзикълите „Кабаре” от Кандер и „Уестсайдска история”, както и любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Концертът ще завърши със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и масовата сцена „Маскарад” от началото на второ действие на „Фантомът на операта” от А.Л. Уебър. С тази сцена от театъра ще поканят зрителите на поредицата лимитирани спектакли на култовия мюзикъл през месец ноември на сцената на Музикалния театър. Новите дати на „Фантомът на операта” са между 3 и 17 ноември – билети се продават на сайта и на касата на театъра.

Наред със звездите на Музикалния театър в концерта-спектакъл за началото на новия сезон ще участват и бивши членове на трупата – диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров. Към тях ще се присъедини и певецът Васил Петров.

„Бих се радвал да събера изпълнители от различни поколения в Музикалния театър” – казва диригентът, който работи в театъра от 33 години. „За мен Музикалният театър е любов”- признава той.

Сподели в: