Музикалният театър открива новия си сезон с юбилейния концерт „Влез в моя сън“

Националният музикален театър открива новия си сезон на 29 септември с концерта–спектакъл „Влез в моя сън“. С него ще отбележи и 60-тия юбилей на своя главен диригент Юли Дамянов.

Специален гост на концерта е певецът Васил Петров, който в чест на юбиляра ще изпълни емблематичната песен на Франк Синатра „Моят път”. Васил Петров не за първи път се изявява на сцената на Музикалния театър и пее с неговия оркестър под палката на Маестро Юли Дамянов.

На сцената, редом със звездите на Музикалния театър, ще излязат бивши членове на трупата – солистите Олга Скеклиова, Юлия Миланова, Живко Желев, Николай Петров. Някои от тях пристигат специално за концерта от чужбина.

Наред с рядко изпълняваните увертюри „Цар и дърводелец” от Лорцинг и „Кандид” от Бърнстейн, на концерта ще прозвучат фрагменти от мюзикълите „Кабаре” от Кандер и „Уестсайдска история”, любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Четирима диригенти ще дирижират концерта. Наред с Юли Дамянов, на диригентския пулт ще застанат Огнян Митонов и Людмил Горчев. Гост-диригент е композиторът и джазмен Любомир Денев, който започва творческия си път от сцената на Музикалния театър.

На юбилейния концерт ще бъдат изпълнени и откъси от операта – мюзикъл „Любов и омраза” по пиесата „Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд, написана от Юли Дамянов. Солистите на Музикалния театър Весела Делчева и Денко Проданов ще изпълнят емблематичния любовен дует „Влез в моя сън” от операта-мюзикъл . От същата творба на Юли Дамянов ще прозвучи и Sanctus в изпълнение на Хора на Музикалния театър.

На финала публиката ще види отново масовата сцена „Маскарад” от началото на второ действие на „Фантомът на операта”от А.Л. Уебър. С тази зрелищна сцена от мюзикъла театърът иска да покани зрителите на поредицата лимитирани спектакли на „Фантомът на операта” през месец ноември на сцената на Музикалния театър.

Режисьор на концерта-спектакъл е Александър Мутафчийски, хореограф – Татяна Янева. Диригенти: Юли Дамянов, Огнян Митонов, Людмил Горчев, Любомир Денев. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър.

Сподели в: