„Мери Попинз се завръща“ и „Ралф разбива интернета“ са сред номинираните за „Златен глобус“

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд обяви номинациите за 76-те награди „Златен глобус“, връчвани от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Сред отличниците се нареди дългоочакваната игрална адаптация „Мери Попинз се завръща“, чиято премиера предстои в родните кина на 19 декември. Завръщането на най-емблематичната бавачка в историята получи четири номинации, включително за най-добър филм, най-добра мъжка и женска роля на изключителния Лин-Мануел Миранда и невероятната Емили Блънт в категорията мюзикъл или комедия, както и за най-добра оригинална музика на Марк Шейман.

Сред номинираните заглавия, които предстои да видим на екран съвсем скоро, е и втората част на една от най-популярните анимации на Дисни в последните години „Ралф разбива интернета“, която получи номинация за най-добър анимационен филм. След невероятния успех на Разбивача Ралф от 2012 година, чиято премиера се превърна в най-касовата към онзи момент, всички зрители с нетърпение очакват момента, когато приключението на култовия тандем Ралф и Ванилъпи ще се пренесе в необятния свят на Интернет. „Ралф разбива интернета“ ще бъде в кината от 4 януари. За най-добър анимационен филм бе отличен и „Феноменалните 2“, режисиран от носителя на „Оскар“ Брад Бърд, чиято премиера беше по-рано тази година.

Превърналият се в мегахит филм от киновселената на Марвел „Черната пантера“, се сдоби с цели 3 отличия за „Златен Глобус“, сред които номинацията за най-добър филм в категорията драма. Прекрасната Клеър Фой, която се превъплъти брилянтно в ролята на съпругата на Нийл Армстронг във филма „Първият човек“, също ще се състезава в категорията драма за най-добра поддържаща актриса.

Сподели в: