Международният фестивал за дигитални изкуства DA fest ще гостува в София

Мива Матрейек (САЩ) – аниматор, дизайнер и пърформанс артист ще гостува на сцената на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс на 26 октомври от 19:30 часа с двата си пърформанса – „Мит и инфраструктура“ и „Този свят се направи сам“. Събитието е част от седмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest.

Фестивалната програма събира заедно изтъкнати творци от международната художествена сцена и млади автори. Много от чуждестранните участници идват за първи път в България, което дава уникален шанс на публиката да се срещне лице в лице с тяхното изкуство.

Благодарение на опита си в анимацията, Мива Матрейек създава спектакли на живо, в които тя е силует, сянка, взаимодействаща със създадените от нея подвижни образи, които изследват пресечната точка между кино и театър, фантазия и реалност.

В „Мит и инфраструктура“ и „Този свят се направи сам“ Мива Матрейек разгръща и преплита образите между реалния и виртуалния свят, картини на илюзия и реалност, озвучени с авторски саундтрак.

Сподели в: