„Майката на дъщеря ѝ”– романът, препоръчан от Опра Уинфри, с премиера в България

През лятото на 2019 г. една книга с българска следа в нея попада в над 10 от класациите за най-очаквани книги в САЩ и е специално препоръчана в книжния клуб на Опра Уинфри. Дебютният роман на българката Даниела Петрова „Майката на дъщеря ѝ” от Даниела Петрова е публикуван първо на английски от едно от най-големите световни издателства, „Penguin Random House”.

Невероятната история на две жени, които съдбата среща случайно, преплита в себе си теми като майчинството, приятелството и родителската обич, готова да прекрачи всички морални граници.

Лана води съвсем нормален живот. До момента, в който дългогодишният ѝ приятел внезапно и необяснимо я напуска – точно преди поредната ин витро процедура. И точно когато Лана се съвзема от удара, решава да вземе съдбата си в ръце и да продължи , най-изненадващо се оказва, че очаква бебе.

Съдбата прави така, че една вечер в Ню Йорк, Лана среща жената, която никога не би трябвало да срещне – донор на яйцеклетка, от която детето в корема ѝ расте. Лана не може да устои на изкушението да я проследи и наблюдава отдалеч. Но случаят ги среща лице в лице и двете се сприятеляват. Катя е студентка, свободомислеща красавица, чийто лек характер е точно това, от което има нужда Лана сега. Всичко е добре до момента, в който Катя изчезва без следа и Лана е вероятно последният човек, който я е виждал. Лана е заподозряна и започва свое паралелно разследване, за да научи коя наистина е Катя. И дали въобще е случайна срещата с майката на дъщеря й?

Психологическият трилър „Майката на дъщеря ѝ” е майсторски написана история, която по оригинален начин прави читателя част от смущаващите взаимоотношения между две жени, които, благодарения на случайния жребий на съдбата, се оказват свързани завинаги.

Даниела Петрова пристигна специално в София за премиерата на българското издание. Тя се състоя на 14 октомври от 19:00 ч. в „The Book/ Книгата”. Романът представи журналистът и радио водещ Ива Дойчинова.

Сподели в: