„Магията на танца“ на ансамбъл „Чинари“ държа дълго в плен пълната зала 1 на НДК

На крака, дълго и емоционално публиката в зала 1 аплодира снощи артистите от ансамбъл „Чинари“. Четирите стихии – вятър ,вода, огън и земя, завихриха „Магията на танца“, която държа в плен зрителите повече от два часа. На фона на впечатляващи кадри, заснети в Историческия парк край Варна („Изборът на българите“ за 2019, според Годишните награди на Министерството на туризма), елитната музикално-танцова трупа пренесе публиката в далечни времена и епохи, запечатали в себе си силата на българския дух и посланията на предците ни.

Впечатляващи визуализации и ефектна мултимедия допълваха харизматичното присъствие от талант, красота, майсторството и висок професионализъм на сцената в безупречно съчетание с блестящата хореография и режисура на главния художествен ръководител на ансамбъла Асен Павлов.

Базиран изцяло на българския фолклор, но претворен и пресъздаден в контекста на съвременните изразни средства и стилистика, музикално-танцовият спектакъл на „Чинари“ заинтригува и развълнува еднакво и малки, и големи, хора от различни възрасти и поколения. Едно след друго, като наниз от мъниста, на сцената се редуваха впечатляващите изпълнения на професионалистите от танцовата трупа с певиците и музикантите от група „Етнотикс“ – първата по рода си етно-рок група в България с женски квартет гъдулки. За първи път публиката в зала 1 на НДК чу на живо и дебютната песен на трио „Булгарина“ „Химера“. На сцената с виртуозно изпълнение на инструмента, който владее до съвършенство, публиката посрещна и музикалния ментор на „Чинари“ – композиторът и соло кавал Костадин Генчев. Зарядът и енергията възпламениха залата при появата на най-младите „Чинари“, а кулминацията на приказната магия беше излизането на Асен Павлов, който се включи в последното изпълнение за вечерта заедно с прекрасните си момичета и момчета.

А „Магията на танца“ продължава. Съвсем скоро ще бъдат обявени новите градове и сцени, които тя ще завладее заедно с пътуващия Исторически парк на България.

Сподели в: