Литературен клуб „Отвъд кориците“ празнува четвърти си рожден ден

Литературен клуб „Отвъд кориците“ ще отпразнува своя четвърти рожден ден с литературна вечер на 8 януари. Мероприятието ще прочете в два формата – официална част с участието на автори от електронния вестник на клуба и свободна сцена, в която всеки от присъстващите ще може да представи свое лично творчество.

Тази година акцентът е и върху представянето на нови книги, излязли през 2018 година. На сцената свои заглавия ще представят Георги Славов (стихосбирката „Звездопадение“), Михаил Митев (романът „Между“), Любомир Кючуков (романът „Възходът на седемте“), Дилян Георгиев – Светлоносеца (сборникът „Счупен“), Първан Киров (сборниците „Ловни пътеки“ и „Главната улица“). Програмата се допълва от Валентин Попов – Вотан и Доротея Луканова, които заедно с Първан Киров са редактори на електронното издание на клуба. Специални гости са поетът Петър Чухов и съоснователите на „Отвъд кориците“ Денис Олегов и Божидар Иванов, живеещи в чужбина.

Литературен клуб „Отвъд кориците“ е създаден в края на 2014 г., като организацията си поставя за цел да дава трибуна на прохождащи автори в областта на поезията и художествената проза. Клубът провежда ежемесечни дискусии и периодически литературни четения. От есента на 2017 г. функционира вестник „Отвъд кориците“, в който публикации имат над 50 автори от цялата страна. През лятото на 2018 г. стартира и каналът в YouTube, където се излъчва онлайн-предаването „Литературна лейка“.

Събитието „4 години „Отвъд кориците“ ще се проведе на 8 януари 2019 г. от 19:30 ч в „Абордаж“. Входът е свободен. За повече информация може да посетите събитието във Facebook.

Сподели в: