„Кризисен център“ от Михаил Казаков с премиера в Театър „София“

На 4 ноември от 19 ч. в Театър „София“ ще бъде софийската премиера на спектакъла на ДКТ „В. Друмев“ – Шумен „Кризисен център“ от Михаил Казаков.
Режисьор е Съби Събев, сценичният дизайн е на Димитър Димитров, а музиката е дело на Тодор Василев.
Участват: Силвия Петкова, Ивайло Захариев, Иво Йончев, Ники Станоев и Юлиян Рачков.
„Кризисен център“ е пиеса в жанра на трагикомедията. Всяка седмица група мъже, потърпевши от насилието на жени, се събират на необичайно място – в подводница. Девизът им е „Аз не съм жертва“. Но един ден на подводния плавателен съд попада нов герой – Жена.
Интересното в историята на създаването на този спектакъл е, че пиесата „Кризисен център“ е написана от Михаил Казаков по идея на актьорите Ивайло Захариев и Иво Йончев.
После я предлагат на Силвия Петкова, за да бъде представена в рамките на формата „Театър на Бар стола“. Това е инициатива на Силвия за представяне и популяризиране на съвременната българска драматургия. Тя подбира пиеси, прави уговорка с някой бар и събира екип от ентусиасти – колеги актьори – с които заедно правят прочит на пиесата в бара.
Така пиесата „Кризисен център“ беше представена за първи път пред публика в един софийски бар, а по-късно екипът успява да убеди ръководството на театъра в Шумен да направят спектакъла със същия актьорски състав.
„Кризисен център“ от Михаил Казаков имаше своята премиера в Шумен на 29 октомври, а на 4 ноември ще бъде премиерата за София.

Сподели в: