Комедията „Том, Дик и Хари“ с премиера на софийска сцена

На 24 април в Сити Марк Арт Център ще се проведе премиерата на комедията „Том, Дик и Хари“ от Рей и Майкъл Куни. Още преди да е стъпила на софийска сцена тя получи престижното отличие на публиката „Комедиен хит на сезона“ на проведените в края на март в Казанлък „Чудомирови празници ‘2019″. Спектакълът на Казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ бе предпочетеният от зрителите, изпреварвайки заглавията на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, на Малък градски театър „Зад канала“ – София и на Благоевградския театър „Никола Вапцаров“.

Още в първите минути на „Том, Дик и Хари“ едно, на вид обикновено семейство, попада в низ от абсурдни и смешни ситуации, от които трябва да се „измъкне“, и всичко това в името на любовта. Пиесата разглежда всички крайности, които сме готови да достигнем за хората, които обичаме.

Представлението напомня на зрителите за всички смешни взаимоотношения, които се пораждат между трима братя, между съпруг и съпруга, между племенница и чичо, единствено заради семейната любов и желанието да направиш хората, които обичаш щастливи. И ако това не е достатъчно, за да разсмее всеки зрител, то авторите са се погрижили като са включили и социален работник, сръбски мафиот, отговорен полицай, и откраднат от моргата труп. Хиляди комични перипетии и абсурдни обрати ще забавляват зрителите на комедията „Том, Дик и Хари“.

Превод – Андрей Аврамов
Режисьор – Димитър Стефанов
Сценограф – Петя Димитрова
Композитор – Милен Апостолов

Участват:
Том Кърууд – Сава Драгнев
Линда Кърууд – Беатрис Благоева
Дик – Петър Петров
Хари – Костадин Жеков
Катерина – Десислава Стоянова
Андреас – Георги Атанасов
Даунс – Димитър Гавраилов
Г-жа Потър – Недялка Раева
Борис – Ивайло Драганов

Сподели в: