Как да си купуваме качествени и оригинални парфюми

Когато пазаруваме за себе си и за своите близки, искаме да попадаме само на оригинални продукти, които да притежават първокласно качество и да ги използваме дълго време. Това важи за чанти, дрехи, козметика, техника и още много стоки, предлагани в търговската мрежа.

Как да различим фалшивите продукти от оригиналните?

Много често имитациите се крият зад гръмки реклами като „разпродажба“ и „голямо намаление“. За да не се възползват от доверчивостта ни обаче, трябва да сме много внимателни, особено, когато пазаруваме онлайн. Автентичните стоки се отличават от фалшивите по детайлите, така че оглеждайте внимателно опаковката, етикета и серийния им номер.

По какво се различават оригиналните маркови парфюми от имитациите

Едни от най-купуваните стоки за подарък в периода на Коледно-Новогодишните празници са парфюмите. Когато обаче искаме да зарадваме своите близки, трябва да сме сигурни в качеството на продукта, който избираме. Предлагаме ви няколко основни правила, които ако последвате, ще направите сполучлива покупка.

Онлайн пазаруване

Ако иматевъзможност, пазарувайте от онлайн магазините на съответните марки или в такива на официални техни представители, какъвто е този на Венера Козметикс. Фирмата е основен дистрибутор на висококачествени маркови парфюми, които са напълно оригинални с гарантирано качество и произход.

Аромат и цвят

Оригиналните маркови парфюми се различават по аромата от имитациите, чиято миризма, често не издържа дълго. За да се доближат до цвета на оригинала, някои производители на фалшификати, използват дори мастило, което при пръскане оставя петна по дрехите. А всъщност известните марки често правят парфюми в светли нюанси.

Опаковка

Оригиналните парфюми винаги имат кутии по мярка, а не по-големи, което е признак за фалшификат. Понякога имитациите допускат правописни грешки или разлики в шрифта на надписите, както и грешно изписани лога. Така че, когато купувате парфюм, оглеждайте внимателно кутията за съмнителни признаци.

Капачката

Обърнете внимание и на капачката. Ако тя не приляга плътно към флакона, значи имате основание да се усъмните. Докато при оригинала капачката е напълно симетрична.

Бутилката

Ако тя не е добре изработена, има дефекти и не е симетрична, значи може да се замислите. Оригиналните са внимателно направени и шишето е напълно симетрично.

Серийният номер

Внимателно оглеждайте какво купувате. Номерът на парфюма трябва да бъде изписан на опаковката, и има инструменти, с които може да бъде проверен.

Тестерът имитация ли е?

Определено не. Тестерът притежава същите качества и характеристики като оригиналния парфюм. Но се различава от него по опаковката, която е обикновена картонена кутия и по цената, която е в пъти по-евтина. Така че, ако държите на съдържанието, а не на външния вид, можете да купите и тестер. Ако обаче трябва да направите подарък на ваш приятел или роднина, тогава правилният избор е оригиналният парфюм.

Няколко препоръки, когато избирате парфюм

Не тествайте повече от три аромата в един ден, тъй като след четвъртото вдишване, обонянието ви започва да смесва миризмите. В този случай долавянето на ароматните нюанси е силно възпрепятствано.

Търсете внимателно и не бързайте. Ако днес не харесате парфюм, върнете се в магазина отново утре. И купете чак тогава, когато сте сигурни, че сте открили аромата, който най-добре отговаря на вашите стил и индивидуалност.

Не робувайте на модата. При избора на точния за вас парфюм се водете само и единствено от вашия собствен вкус като се абстрахирате от актуалните тенденции в момента.

Ако не сте сигурни в избора си, поискайте съвет от консултантите в магазина.

Сподели в: