Как да подготвим дома си за предстоящите Коледно-новогодишни празници

Всяка добра домакиня започва подготовката за предстоящите зимни празници от рано, за да е сигурна,че домът й ще блести от чистота и свежест, когато гостите почукат на вратата. Ако и вие сте от жените, които вече са запретнали ръкави и се питате – как да изпера дивана в хола, то следващите редове ще са полезни за вас.

Мебелите и обзавеждането у дома могат да пострадат по различни начини, особено ако в семейството имате домашен любимец или малко дете. И докато следите от нокти по дивана трудно могат да се отстранят, то петната от боички, химикал или храна, са по-лесна задача.

Първото нещо, което трябва да направите, когато установите замърсявания по дивата, е да се обърнете към професионална фирма за почистванена мебели. Не се опитвайте да отстраните проблема сами, защото съветите, които ще откриете в интернет, могат да нанесат още по-големи поражения.

От друга страна можете да бъдете сигурни, че специалистите от фирмата за почистване ще си свършат работата професионално и максимално бързо, така че по стария ви диван да няма и следа от употреба.

И така, след като с професионална помощ, вече сте постигнали онази чистота на дома, която ви удовлетворява напълно, вече можете да пристъпите към подготовката на празничната украса.

На първо място разбира се е елхата, която можете да украсите заедно с вашите деца – едно нелеко, но вярваме незабравимо преживяване.

Погрижете се да опаковате подаръците добре и да ги поставите на недостъпно за малчуганите място. Само така можете да сте сигурни,че ще ги запазите неразопаковани до двадесет и пети сутринта.

Съществена част от празничната украса за Коледа и Нова година са светещите лампи, гирляндите и свещниците, които можете да поставите на различни места у дома.

Не на последно място – обърнете специално внимание на късметите, които ще поставите в новогодишната баница. Напишете ги лично като мислите положително за близките и приятлите си и какво бихте им пожелали да им се случи през новата година.

Сподели в: