Как да изберем най-подходящия часовник

Часовниците днес са един от най-носените аксесоари, които се радват на огромна популярност както сред нежната половина на обществото ни, така и сред силния пол. Те могат дабъдат не само практичен уред, който ни държи в крак с времето, а и красив акцент на официалния ни тоалет.

Кои от тях обаче са най-популярни сред сънародниците ни днес и как да направим правилния за себе си избор – на този въпрос отговаря екипът на онлайн магазина за маркови часовници Timedix.bg, който предлага избрани колекции на известни марки.

Кои са най-популярните марки часовници сред българите?

Casio

Най-разпознаваемата марка часовници в България несъмнено е Casio. Компанията е създадена от Тадао Кашио (Tadao Kashio) през далечната 1946 година в Япония, непосредствено след края на Втората световна война. Тяхната линия G-shock е предпочитана от множество любители на този аксесоар.

Часовниците на марката са най-предпочитаните у нас, защото се изработват с внимание към детайла и са много издръжливи. Освен това не са особено скъпи, но същевременно се отличават с високо качество, за което свидетелства и факта, че ги носят и голям брой световноизвестни знаменитости.

Seiko

Тези часовници се характеризират с богата продуктова гама като имат както обикновени модели, така и такива за измерване на температура, за състезания и дори за гмуркане. Продуктите на фирмата са отдълго време на българския пазар и се характеризират с красив дизайн и високо качество.

Festina

Основана през 1902 година, шведската компания Festina се нарежда сред лидерите на маркови часовници на пазари като Франция и Испания. През последната година брандът набира популярност и сред българските любители на луксозни аксесоари.

Как да изберем най-подходящия часовник?

За да се ориентираме в многообразието от модели и марки и да изберем най-подходящия за нуждите ни модел, трябва да си отговорим на въпроса какъв тип часовник искаме – дигитален или аналогов, с механичен или кварцов механизъм, спортен или елегантен, с основни функции или с различни екстри.

Ако вие сте от хората, които предпочитатe предимно официалното облекло, то класическият аналогов часовник с кожена каишка ще ви стои най-добре.

Но ако сте спортисти или предпочитате спортния стил на обличане, имате възможност да изберете екстравагантен модел със специализирани функции като мерене напулс, горене на калории, както и водоустойчивост при гмуркане на голяма дълбочина.

Ако сте бизнесмен, може да си закупите смарт часовник, който е хит на пазара през последните години. Главното му предимство се състои в това, че показва, когато някой ви търси или когато получите съобщение, така че можете да следите кореспонденцията си, без дори да вадите телефона от джоба си. Освен това можете да следите пулса си, изгорените калории, изминатото от вас разстояние, както и да използвате различни приложения като калкулатор, прогноза за времето и други. Със смарт часовниците можете дори да слушате любимата си музика в движение.

Разбира се основен момент при покупката на часовник е бюджетът, който можете да си позволите. Със сигурност, ако търсите часовник от високо качество или с разнообразни функции, това няма да ви струва евтино, но винаги може да се насочите към онлайн магазин за маркови часовници като Timedix.bg, който предлага мъжки и дамски модели от колекции на известни марки на възможно най-ниски цени.

Сподели в: