Какво представляват лампионите

Осветлението има огромен принос в постигането на желаната красотата и цялостната визия на дома. Осветителните уреди отдавна не са само за функционална употреба. Те могат цялостно да променят атмосферата в едно помещение. Важно е да си дързък и смел в избора си и да не се страхуваш да използваш тези уреди като водещи акценти в стаята. Най-подходящ за тази цел е лампионът, поради огромния избор на дизайн, от гледна точка на цветове, форми и материали.

 

Какво е нужно да знаем за лампионите 

 

Лампионът е прекрасно осветително тяло, което е подходящо за всяко помещение, защото внася светлина, но не заема почти никакво място. Ефектът му се равнява на този на изискан полилей, но за разлика от него е изключително лесен за преместване. Повечето модели са не само мобилни, но и с регулируемо рамо и няколко степени на мощност, за да се адаптират към нужната сила за осветяване в различните помещения.

 

За кои помещения за подходящи

 

Този вид осветително тяло е подходящ за всяко помещение. То е ефектно в комбинация с други, по-силни лампи или само по себе си. Независимо дали ще поставиш лампиони в своя хол, за да впечатляват като функционално допълнение към декора или решиш, че по-подходящо място е кухнята – стигайки до самият таван и създавайки усещане за стилно обзавеждане, те винаги са добро решение. Тези уреди не са подходящо допълнение към детски стаи, поради високите нива на активност и резки движения в тях, но същото не важи за семейната спалня, където атмосферата може да бъде значително подобрена от това стилно осветително тяло.

 

Кой стил да избереш

 

Като стоящи осветителни тела, лампионите трябва да имат стабилност, но и да са достатъчно леки, за да са лесно преносими. Тези изисквания по никакъв начин не ограничават огромното им разнообразие откъм модели, материал и форма. За да си в крак с интериорните новости, Мосю Бриколаж те съветва да се вдъхновиш от следните тенденции, когато избираш лампион:   

  • Златна времена – В тон с есенните листа, най-модерните тенденции в осветителните тела през тази година са акцентите в злато, месинг, стъкло и мед. Материалите създават усещане за пространство и придават топъл блясък. 
  • Индустриален минимализъм – Предпочитаните форми са минималистични, а стилът е ретро или индъстриал, а в дизайна присъстват състарени елементи от желязо, месинг и дърво.Те ще са стилно решение, за всеки фен на суровата красота и обраната и семпла естетика .
  • Натурални – Модели, вдъхновени от елегантността на органичните материали, също имат силно присъствие под формата на хартиени и дървени полилеи, които перфектно придават усещане за баланс и уют.

Сподели в: