Какво да правим с парите си – Кеш Кредит

Притежавате спестявания, които искате  да инвестирате, но все още нямате ясно изграден план какво точно да правите с парите си? Всичко, от което се нуждаете е правилна стратегия и внимателен подбор на най-сигурните и подходящи възможности за инвестиране на вашия капитал.

 

За да се подсигурите и да увеличите шансовете си за успешна инвестиция, вложете средствата си в повече от един източник на пасивни доходи, съветват от финансовата институция Кеш Кредит.  В следващите редове ви предлагаме няколко добри възможности за инвестиране в България.

 

Българска фондова борса 

 

Можете да вложите парите си в наши компании, инвестиционни дружества и фондове, които се търгуват на Българската фондова борса (БФБ). Това обикновено са фирми от IT индустрията, туризма, фармацията, банковата сфера и др. БФБ дава и възможност да се закупят активи от дружества с инвестиционна цел, които търгуват със земя и имоти. Най-важното правило в случая е да инвестирате в повече от една компания. 

 

Взаимни фондове

 

Едни от най-сигурните и предпочитани активи са взаимните фондове. Те се управляват от професионални мениджъри и при тях доходността е 7-8 процента годишно. В добавка – възможна е инвестиция с малки суми – от порядъка на петдесет лева месечно. За да се застраховате, изберете фондове от различни части на света или в различни сфери.

 

Недвижими имоти

 

Закупуването на имот е една от най-популярните инвестиции сред българите. От този тип инвестиция можете да спечелите в краткосрочен или дългосрочен план. В дългосрочен план – даването под наем е добро решение, макар да има разходи за поддръжка и данъци. В краткосрочен план – можете да купите днес, защото цените са изгодни и да продадете след няколко месеца или години при повишаване на търсенето. 

 

Злато

 

Голяма част от сънародниците ни предлочитат да вложат парите си в злато, което може да запази стойността си много по-добре от другите форми на валута. Ценният метал е добра възможност за инвестиция още повече, че в наши дни тя може да се направи само с един клик на мишката. Имайте предвид обаче че да инвестирате в златни бижута не е добра идея, тъй като парите, които ще дадете за тях в действителност носят загуба. Ако си купите един пръстен например, то в неговата цена е калкулирана и изработката му. Aко решите да го продавате, ще ви го изкупят само за грам злато, а изработката няма да бъде сметната. Следователно бижутата не запазват цената си, още пък по-малко да носят печалба.

 

Биткойн

 

Един от съвременните начини за инвестиция, който набира популярност и у нас, са биткойн. Ако изберете този вариант обаче, трябва да бъдете много предпазливи, тъй като криптовалутите се намират извън рамките на съществуващата банкова система и няма защити в случай, че те бъдат загубени или откраднати. Ако все пак държите да инвестирате в Биткойн, винаги се информирайте предварително за пазара и неговите тенденции.

 

Инвестирайте в себе си

 

Една не лоша идея е да инвестирате в себе си като развивате своите таланти и лични умения. Дори да сте подминали отдавна училището и университета, никога не е късно да четете образователни книги и да посещавате различни семинари. Това ще повиши вашата информираност и ще ви срещне с интересни личности. Едва ли има смисъл да ви убеждаваме, че това е една от най-добрите инвестиции, които ще ви осигурят възможност за работа и щастие.

 

Инвестирайте в бъдещето на децата си

 

Ако все още се чудите какво да правите с парите си, може би най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е да инвестирате в бъдещето на децата си. Застраховката в случай на злополука е едно от първите неща, които можем да предприемем, за да подсигурим добър живот за наследниците си. Българинът традиционна заделя средства и за тяхното образование и бъдещо развитие.

Сподели в: