Интерактивно събитие с танц, дигитално изкуство и 80-тарска музика ще се проведе в София

На 6 ноември в EXE CLUB на ул. „Шипка“ 6, София ще се проведе Интерактивно събитие с танц, дигитално изкуство и 80-тарска музика Urbanites: Neon Dancing. Събитието e нов проект на хореографа Коста Каракашян в колаборация с дизайнера Георги Десподов (Македония) и творческата платформа Urbanites Sofia, обединяващ съвременен танц и дигитално изкуство. Събитието съчетава хореография, създадена на живо пред публиката, 80-тарски електронен DJ сет, и визуално изкуство, включващо инсталации и прожекции.

„Чрез създаването на нов танц в рамките на един час на място, ще покажем на публиката как протича един творчески процес в сферата на съвременния танц. Приготвили сме и интерактивни задачи, с които публиката да може да повлияе на действията на танцьорите, което може да доведе до напълно неочакван краен резултат,“ споделя Каракашян. „Имам щастието да работя с трима страхотни танцьори, с които нямаме търпение да импровизираме по задачите на публиката и по специално подготвената музика на момчетата от Stranger Synths“.

В Neon Dancing участват добре познатите танцьори Стефани Ханджийска, Владимир Груев и Искра Даскалова. Те ще изградят напълно нова танцова твоба под звуците на Stranger Synths – Николай Важаров и Драгомир Дончев, разпознаваеми с 80-тарския си електронен и synth wave звук. За костюмите ще се погрижи СРБ – нова марка за улична мода с френски, арменски и български корени.

Urbanites Sofia е платформа за съвременно творчество и култура, която подкрепя млади изгряващи артисти, като им дава възможност за изява чрез събития и изложби, и популяризира работата им онлайн. Докато обикновено дейността им се върти около визуалното, в това издание те за пръв път комбинират сценично с дигитално изкуство.

Клубните им проекти са вдъхновени от връзката между визуалното изкуство, музиката и клубната култура – общата им нужда да стимулират, да създават дълбоки усещания и впечатления у публиката. През последните години различни галерии и музеи по света като Tate Modern и Saatchi организират събития свързващи галерийното простраство с клубната култура, а това е второто подобно събитие на момичетата от Urbanites Sofia в EXE CLUB.

Сподели в: