Идеи за книги, които да прочетем през 2019

Началото на годината обикновено е период, в който всеки си прави планове за бъдещето. Обещанията варирит от това да бъдем по-добри до това да намалим вредните навици и да спортуваме повече. А защо не и да четем повече книги? Ако това е едно от вашите намерения за 2019 година, ви предлагаме няколко нови заглавия, които си струва да включите в списъка си за четене:

„100-те“, Кас Морган

Романът разказва грабващата история за живота на хората, оцелели след края на опустошителна ядрена война. След Катаклизма човешкият род намира убежище на космически кораби, разположени в Космоса, далеч от радиоактивната повърхност на Земята и там живее по строги правила, за да гарантира оцеляването си.

Сто млади нарушители на доктрината Гея, поставяща множество ограничения – от излизането след вечерния час до раждането на повече от едно дете, получават възможност да колонизират повторно планетата, вместо да бъдат екзекутирани на връх 18-тия си рожден ден.

Ще успеят ли младежите да създадат ново общество на една потънала в разруха планета и ще срещнат ли друг живот там? Как са се променили растенията и животните след ядрения взрив и как родените в Космоса деца се възхищават на наглед обикновени явления – като изгрева, дърветата и дъжда? Отговорите ще откриете в завладяващия роман, който няма да можете да оставите, преди да сте прочели до край.

„Голямата битка за Космоса“

Разлиствайки страниците на тази книга ще попаднете в златната ера на космическите изследвания. Четирима от най-богатите предприемачи в света – Илън Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън – инвестират милиардите и цялата си енергия в мечтата на човечеството да пътува в Космоса.

Книгата проследява битката между Илън Мъск и Джеф Безос, които оспорват всяко постижение на другия и в стремежа си да отведат хората до звездите стигат дори до сблъсъци в съда и политически схватки.

„Колапс“, Джон Скалзи

Американският писател Джон Скалзи, който е и президент на организацията Американски писатели на научна-фантастика и фентъзи, разкрива в „Колапс“ за сложно поле, наречено Потока, което остава извън нормалните измерения на нашата вселена.

Благодарение на него хората успяват да се заселят в десетки звездни системи и възниква новата империя на Взаимозависимостта. Как се справя човечеството с това приключение – ще научите от страниците на книгата.

„Последният герой“, Тери Пратчет

„Последният герой“ е 27-ия роман от поредицата за „Света на диска“ на обичания британски писател Тери Пратчет. Поредицата превърна покойния Пратчет във втория най-четен автор във Великобритания с милиони фенове по света.

„Последният герой“ разказва за подвига на Сребърната орда, представена за пръв път в „Интересни времена“ и водена от неунищожимия Коен Варварина. Някога много отдавна един герой е откраднал огъня от Боговете. Като последните останали герои на Диска членовете на Сребърната орда ще се опитат да върнат огъня на Боговете. Те отвличат изплашен до смърт бард, който да увековечи подвига им, а по време на пътешествието им към ордата се присъединява и последният тъмен господар (Злия страшен Хари), както и възрастната героиня Вена.

Ако сюжетът вече ви завладя и искате да разберете края на историята, ви препоръчваме да прочетете „Последният герой“ – история, която ще ви завладее.

Книгите са едно чудесно хоби, което не изисква много сериозни инвестиции, за разлика от купуването на скъпи смарт телевизори или системи за домашно кино например. Все пак при необходимост от заем – такъв може да бъде намерен при достъпни условия в интернет.

Сподели в: