Зимни приказки в Музикалния театър

За първи път – от 29 ноември до 8 декември – в Музикалния театър ще се играят само детски спектакли. Театърът ще се превърне в приказно царство за децата, в което ще се разказват музикални приказки, уловили духа на Коледа.

Вълшебствата за децата ще започват 30 минути преди началото на всеки спектакъл. Още във фоайето на театъра те ще попадат в приказната атмосфера на спектаклите. Там ще ги очакват героите от музикалните приказки, много изненади и подаръци.

В специалния Коледно-новогодишен детски блок са включени любимите на малчуганите спектакли на Музикалния театър: “Аладин”, ”Котаракът Шарл”, “Да целунеш принцеса”, “Снежанка и седемте джуджета”, “Малката кибритопродавачка” и най-новото ни заглавие –мюзикъла за малки и големи „Четиримата близнаци”.

Зимните приказки в Музикалния театър започват на 29 и 30 ноември с премиерата на балетния спектакъл “Снежната кралица” на Балет “Арабеск”. „Снежната кралица” на Балет „Арабеск“ е съвременна танцова приказка за деца и възрастни по безсмъртната творба на Ханс Кристиан Андерсен.

Спектакълът на хореографката Ангелина Гаврилова разказва за детската чистота и обич на Кай и Герда, които се противопоставят на красивата, но ледено студена и неспособна на обич Кралица. Ще успее ли да надделее вътрешният стремеж за светлина и топлина над вечната зима…

29 ноември (петък)
19.00ч.-„Снежната кралица“ – ПРЕМИЕРА – Балет „Арабеск“
.
30 ноември (събота)
11.00ч.-„Снежната кралица“– ПРЕМИЕРА – Балет „Арабеск“
14.00ч.- „Котаракът Шарл“

01 декември (неделя)
11.00ч.-„Аладин“
14.00ч.-„Да целунеш принцеса“

05 декември (четвъртък)
11.00ч.-„Снежанка и седемте джуджета“
19.00ч.-„Лешникотрошачката“-Балет „Арабеск“

06 декември (петък)
11.00ч.-„Четиримата близнаци“
17.00ч.-„Снежанка и седемте джуджета“

07 декември (събота)
17.00ч.-„Малката кибритопродавачка“

08 декември (неделя)
11.00ч.-„Малката кибритопродавачка“
14.00ч.- „Да целунеш принцеса“
17.00ч.-„Лешникотрошачката“- Балет „Арабеск“

Сподели в: