Задължителната мъжка връхна дреха този сезон: тренчкотът

Историята на тренчкотът започва още през 90-те години на 19век в дъждовна Англия. Дългата дреха е била предпочитано допълнение към облеклото на мъже и жени от всякакви възрасти. 

По-късно, по време на Първата Световна Война се е носила предимно от войници. И въпреки че ерата на тренчкота никога не е отминавала напълно, интересът към стилното облекло в последните години все повече се засилва.

Както повечето отминали тенденции, в момента тренчкотите се завръщат с гръм и трясък на модната сцена. Подходящи както за официални, професионални, така и за ежедневни поводи, те са задължителен артикул във всеки мъжки гардероб. Ето защо:

Най-актуалните цветове тренчкот този сезон

Бежово

Бежовото или още наричано кремаво, е един от най-класическите и изтънчени цветове сред тренчкот модата. Бежовият тренчкот е стилен, монохромен и неутрален. Перфектно допълнение както за всеки ежедневен тоалет, така и за професионална офис среда, придавайки свеж завършек на цялостната мъжка визия.

Черно

Въпреки че цветовите варианти при тренчкотите са много, без съмнение най-стилният избор е черното. Едни от най-големите предимства на черната връхна дреха са това, че по-трудно се замърсява и може да се комбинира с абсолютно всичко. Изисканият черен тренчкот е перфектното решение, когато се стремите към елегантен и ненатрапчив външен вид. За да добавите по-изтънчен ефект към визията си, изберете вталена кройка. 

Сиво

Сивото е неутрален цвят, който се комбинира идеално с пастелни или други ненатрапчиви цветове. Правилното съчетание на сивият тренчкот с елегантни изчистени дрехи ще ви накара да изпъкнете сред тълпата като отбран, интелигентен и бизнес-ориентиран човек. За кратко време ще се превърнете в моден идол сред вашите колеги и приятели.

Класически аутфити с тренчкот

Тренчкот с дънки и тениска за всеки ден

Има два неостаряващи типа дрехи, чиято комбинация е вечна модна класика –тениска и дънки. Дънките са страхотен избор за ежедневния тоалет както на младите момчета, така и на по-възрастните господа. Съчетанието с тениска създава впечатление за неангажираност и ненатрапчивост на стиловите предпочитания.

Може спокойно да заложите на тренчкота за елегантно стилизиране и постигане на по-разчупена дневна визия. Тренчкотът е тайното оръжие, което ще подобри тоалета ви и ще ви помогне да смесите класическите тенденции с нещо по-модерно.

Тренчкот със спортни обувки и суитчър за уикенда

Освен с дрехи модна класика, тренчкотът се комбинира успешно и с по-разпуснато спортно-ежедневно облекло. За приятни уикенд преживявания с близките ви хора, изпробвайте съчетанието със суитчър и спортни обувки. То гарантира удобство и комфорт, без да засяга вашия изтънчен външен вид. 

Тренчкот с официален аутфит в офиса 

В бизнес средите не е нужно да проявявате много старание и изобретателност. Тренчкотът се е превърнал в модно определение за бизнесмен. Заложете на елегантното съчетание с костюм и вратовръзка или с риза и официален панталон. Комбинациите с офис аутфит са много и всички са напълно подходящи.

Тренчкот и поло за петък вечер

Тренчкотът е гъвкаво приспособим към всеки повод. Може да бъде комбиниран с поло или изчистена блуза, за да създаде класна визия за среща, вечеря и дори за парти. Когато посещавате заведения, тренчкотът ви ще прави първо впечатление вместо вас. Връхната дреха се асоциира с комфорт и елегантност, както и с интелигентност и отбраност.

Кремена Апостолова

Работя като редактор за Dress4less от 5 години. Преди това съм завършила моден дизайн и това е професията която ме влече най-много. Обичам да чета модни списания и статии свързани с новите тенденции. Обикновено пиша за мода и това което е актуално в момента. Вярвам в това че за някои стилът е вроден, а за други, че могат да бъдат научени!

Сподели в: