Светла Иванова и децата от вокалната й група с първа авторска песен: „Коледа е в теб!“

Море от памук, любов и сол вместо сняг заливат децата от вокална група „Светлина“ във видеото към „Какво е Коледа“. Автори на музикалната приказка за добрина и вълшебство край елхата са певицата Светла Иванова и мулти инструменталистът Константин Кучев заедно с децата от вокалната група на която са ръководители. Малките таланти снимат дебютния си клип в столично йога студио и солна стая за релакс. Идеата на клипа е да улови атмосферата на заниманията им всяка неделя, както и на песента.

„Уникалното в нашата вокално-творческа група е, че ние създаваме всичко заедно с децата. Те са толкова автори, колкото и ние. Текста на песента се получи много лесно, когато им дадох задачата да довършат изречението „Коледа е…“ – споделя Светла Иванова, която е продуцент на песничката и клипа.

В „Светлина“ децата не са просто изпълнители, те са част от целия творчески процес. „Имаме записани още авторски песнички, в които идеите са общи. В клипа, който заснехме идеята ми беше да покажа колко забавно ни е да творим заедно. Децата за първи път направиха и записи и в студио. Някои от тях нямат навършени 5 години.“

Светла Иванова и Константин Кучев решават да споделят своя опит и вдъхновение с вокална група след успеха на общите им часове по музика и йога в „Музейко“. От тогава датира и проекта им „Тананикаща йога“ за подрастващи. В пространството на Salt&Art с малчуганите репетират и песничките към интерактивната „Вълшебна книжка“ на певицата, която е трета поредицата и ще излезе на пазара през пролетта.

Константин Кучев е певец, цигулар и композитор. Преподава и твори музика с малки и големи. Създател е на проекта “Открий своя глас”. Съавтор е на “Вълшебни песнички” 1 и 2 и участник в много музикални групи, театрални постановки и проекти. Има издадени още 2 музикални албума.

Светла Иванова е майка на 3 деца, певица, писател и йога учител на малки и големи. Основател на Salt&Art – Солни стаи и Йога студио, където се провеждат занятията на групата. Автор на “Вълшебна книжка” 1 и 2, съавтор на “Вълшебни песнички” за деца 1 и 2. Има издадени 3 музикални албума (общо 5 с детските), 5 книги, 5 диска за йога. Завършила е “Предучилищна педагогика” в СУ и “Поп и джаз пеене” в НБУ, в класа на Етиен Леви. Хон. преподавател в НМА “Панчо Владигеров”.

Вижте видеото към „Коледа е в теб!“ тук:

Сподели в: