Еструна – Арканхел и Нови български гласове с разпродаден концерт в Истанбул седмица преди София

Концертът на международния музикален проект Еструна – Арканхел и Нови български гласове под диригентството на Георги Петков, в който българският фолклор вдъхновява фламенкото, ще се представи за първи път в Истанбул в най-престижната концертна зала Cemal Resit Rey на 25 март, дни преди изявата на формацията в зала 1 на НДК в София! Непосредствено след отличаването на проекта с най-голямата музикална награда “Латин Грами” в края на миналата година, бе насрочена дата в космополитния турски град и билетите за концерта бяха разпродадени в рамките на две седмици.

Водещата фигура в Еструна, фламенко певецът Арканхел споделя: “Аз винаги съм се възхищавал на българското традиционно пеене, но сега след като имах възможността да го почувствам и изживея отблизо, останах истински очарован, изненанадан и се влюбих изцяло в неговата същност и най-вече в това как успява да предаде толкова красиви послания.”

Българо-испанският проект, покорил най-големите сцени в Европа и спечелил награда “Латин Грами” се очаква да се завърне след над 30 изяви в чужбина отново в София на 31 март! Единственото в света сливане на фламенко и български фолклор – огнените страсти и земните ритми на фламенкото, съчетани с небесните хармонии и плавния поток на българските гласове – разказва историята на два народа, носи духа на приятелството и свободата да преоткриваш и претворяваш изкуството. Еструна е възхитителна нова музика, до която всеки, изкушен от красотата на испанската и българската традиция, може да се докосне.

В Еструна, освен фламенко певецът Арканхел и хор Нови Български Гласове под диригентството на Георги Петков, участват и виртуозните китаристи Дани де Морон и Рикардо Морено, както и опитният басист Хосе Мануел Посада Ел Попо и перкусионъстът Агустин Диасера.

Еструна ще представи отличения с Грами албум “Al Este del cante” на 31 март в зала 1 на НДК от 20:00 ч.

Билети за концерта се продават на касата на НДК и в мрежата на Ивентим, в Дюкян Меломан, в магазините Ориндж и бензиностанции OMV.

Повече информация може да намерите на http://jazz-plus.com/estruna

ФБ събитието – https://www.facebook.com/events/2220634241513062/

Музиката от Спотифай – http://bit.ly/estrunaspotify

В YouTube предишния концерт от 2015 София – http://bit.ly/estrunatube

Направата на албума „Al Este del cante“, спечелил Латино Грами – https://youtu.be/Vj0z4MOQ4NE

Снимки: Силвия Санчес

Сподели в: