Емо Чолаков ще чете молебен против дъжд пред Народния театър

Забавно и атрактивно тайнство с надежда за хубаво време ще се извърши днес пред Народния театър „Иван Вазов”. Навръх магичния празник Еньовден, точно в 17:30 часа пред централния вход, с Молебен против дъжд, екипът на театъра ще си пожелае бездъждовни вечери на предстоящото трето издание на „Театър пред театъпа”, което ще се състои от 2 до 11 юли на открита сцена.

В ролята на главен шаман ще влезе топ синоптикът и приятел на театъра Емо Чолаков, който, макар и да не води вече прогнозата за времето, е любимец на зрителите. Той отказа да разкрие какво точно ще каже и направи, за да заръча на облаците елегантно да заобикалят пространството, където ще се издигнат сцената и трибуната и да осигури топли летни вечери на десетте хиляди зрители, които ще гледат театър под звездите, но обеща да даде най-доброто от себе си.

В тайнствения ритуал ще му помагат трима от най-добрите танцьори у нас – Петя Колева, Елизабет Якимова и Стефан Вучов от Балет „Арабеск”, както и трима от актьорите, които участват в премиерния спектакъл „Актрисата” – Боряна Бабанова, Живко Сираков и Божидар Мицев.

Подробности не са известни, но се знае, че танцът ще се извърши на мястото, където от няколко дни греят 250-те сини звезди с имената на целия екип на Народния театър.
Корените на това събитие са в не толкова далечния 1 юли 2018 година, когато по време на представлението на „Калигула” на откритата сцена пред театъра се изля проливен дъжд. Въпреки че дъждът не спря през цялото време, публиката остана докрай заедно с актьорите и това се превърна в една от най-обсъжданите вечери на фестивала под звездите.

Третото издание на „Театър пред театъра” започва на 2 юли със спектакъла „Ромул Велики”, продължава на 3 и 4 юли с „Лисичета”, на 5 и 6 юли е „Един безумен ден”, на 7, 10 и 11 юли – „Спанак с картофи”, а на 8 и 9 юли – „Актрисата”. Билети се продават на касите на театъра и онлайн на сайта.

В понеделник започва и строежът на 52-тонната трибуна, която ще има близо 1000 зрителски места.

Сподели в: