Дискусия за идеите без граници ще се проведе в София

Дискусия за идеите без граници ще се състои на 17 ноември от 17.00 ч. в Литературен клуб „Перото” в НДК. Тя е посветена на изкуството на двама световни артисти – писателя Георги Господинов и визуалния артист Теодор Ушев – и е инспирирана от специалното събитие в рамките на фестивала Киномания – „Нарисувай ми тъга”. Същата вечер от 19.00 ч. в зала 1 на НДК ще бъде представен кино-концертът „Четирите годишни времена”. В проекта на Токийския университет четирима художници от България, Естония, Русия и Япония визуализират четирите сезона, докато „Куарто квартет” изпълнява на живо гениалната музика на Вивалди. Теодор Ушев е автор на визуалната картина на зимата. Веднага след кино-концерта публиката на Киномания ще види и българската премиера на филма на Теодор Ушев „Физика на тъгата” по романа на Георги Господинов.

Дискусията се организира от автора на книгата „Идеи без граници” Даниел Ненчев, който инициира разговор с приятели и почитатели на двамата световни артисти от България.

Със свои възгледи, истории, критики и впечатления, свързани с произведенията и личностите на Господинов и Ушев, в дискусията ще участват Владо Пенев, Теодора Духовникова, Влади Люцканов, Антоанета Бачурова, Манол Пейков, проф. Виолета Дечева, Надя Радулова, Иван Ланджев, Лъчезар Лазаров, Марин Бодаков и други техни съмишленици, близки, изследователи, читатели и зрители на Георги Господинов и Теодор Ушев.

Входът е свободен.

Сподели в: