„Джаз за деца“ по случай 1 юни

На първи юни от 11.00 ч. във PhotoSynthesis (София, бул. Васил Левски 57) ще се проведе джаз концерт за деца с участието на музикантите:

Венцислав Благоев- тромпет и водещ
Станислав Арабаджиев – пиано
Димитър Благоев – китара
Даниеле Фебо – бас
Даниела Григорова – барабани и вокал
деца и родители – песни и суингиращи яйца

„Джаз за деца с Венци Благоев” са образователни концерти за малки и големи, които дават възможност на деца от всички възрасти да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с различните стилове и музикални инструменти, представяйки джаза като достъпна и забавна музика.

Репертоарът включва популярни български и чуждестранни детски песни в джазов аранжимент, както и класически пиеси с участието на децата. Малките импровизатори могат да участват с пеене или инструменти, както и да свирят на най-различни перкусии, раздадени от водещия на шоуто – известния български тромпетист – Венцислав Благоев.

Вече девета година проектът се реализира в столични клубове, детски и културни центрове, на джаз фестивали и сцени из цяла България. През 2012г. проектът печели „Златно перо” за принос към българската култура, а пред 2016 г. получава наградата “ПроКултура” за принос за развитието на достъпа на младите хора до културата.

Сподели в: