Детска киномания удължава срока за участие

За трета поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал „Киномания“ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

Фестивалът отново отваря широко вратите си за кино творчеството на деца от цялата страна, за които киното е страст и забавление. Заради мерките за безопасност, тази година церемонията ще се проведе изцяло онлайн. Следете страницата ни във фейсбук, където на 29 ноември 2020 ще пуснем линк, на който ще можете да гледате церемонията безплатно.

Условията за участие остават същите – за да участвате трябва да сте на възраст до 18 години и сами да сте измислили и създали филмите или стоп моушън анимациите, с които ще се състезавате.

Онлайн церемонията по връчването на наградите ще бъде на 29 ноември 2020 от 11 ч., а специално подбрано жури ще открои тези автори, които ще получат наградите на „Детска Киномания 2020″.

С тази нелека задача тази година ще се наемат актьорът Ненчо Балабанов, аниматорът Станислав Цветков от Студио Змей и Ники Начев от киностудио БУФО. Водещ на събитието ще бъде популярната актриса Поли Христова, известна с театралните си и телевизионни превъплъщения и позната като Пополина Вокс.

Сподели в: