Деси Тенекеджиева с коледен спектакъл във Варна

Деси Тенекеджиева и музикалните открития на фондация “Стоян Камбарев” представиха за първи път във Варна коледен концерт-спектакъл. Гостите се насладиха на класическа, госпъл и поп музика, начело с маестро Страцимир Павлов и цяло съзвездие от млади открития на фондацията – прекрасните оперни диви Весела Янева и Мария Славова, виртуозното дуо на цигуларя Алекс Зайранов и китариста Георги Димитров – Жожо, пианистът-феномен Светослав Тодоров, който също пристигна от Лондон за концерта, а дни след това изнесе и самостоятелен рецитал в България Мол.

Освен с ефектните си солови изпълнения на рояла, Светослав стана отново част от Gospel Chorale на Страцимир Павлов, заедно с очарователната актриса Ирен Лазарова и любимците на Варна – певицата Антоанела Петрова, барабаниста Валери Ценков и басиста Борис Казаков. На Коледното шоу в Операта изгряха и единственият поп изпълнител, подкрепян от фондацията – Георги Кючуков, известен с артистичния си псевдоним Mr. VOG, както и прекрасните ангелчета от студио БАЛЕТ на Бистра Бъчварова, някои от тях може би бъдещи открития на фондация “Стоян Камбарев”.

“За мен беше повече от вълнуващо да споделя сцената с тези изключителни млади таланти, вече истински звезди! Това са едни от най-впечатляващите за възрастта си класически музиканти и певци не само в България, но и смело мога да заявя в света“ – сподели Деси.

Сподели в: