Ден на отворените врати в театър „Българска армия”

На 17 септември с Ден на отворените врати театър „Българска армия” ще сложи началото на новия си сезон. От сутринта любимите актьори от трупата на театъра ще посрещат посетителите на входа на „Раковски” 98. Зад затворените до скоро врати ще могат да се видят репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с култови плакати, както и звукозаписното студио на ДОНИ. Всички гости на театъра ще могат не само да разглеждат театралните костюми и експонати от емблематични спектакли, но и да ги облекат и да се снимат с арсенал от сценични оръжия – саби, мечове, пистолети, автомати и картечници.

В тазгодишното издание на Деня на отворените врати за пръв път ще бъде открехната завесата и там, където се ражда едно представление. В предиобедните часове всички приятели и гости на театъра ще имат уникалния шанс да бъдат свидетели на репетиционния процес, в който доайенът сред режисьорите Красимир Спасов работи с актьорите, по пиесата на Майк Бартлет „Любов любов любов”.

Отново на Камерна сцена „Миракъл” всички приятели и почитатели на театралното изкуство ще могат да се срещнат с любимите актьори Стефка Янорова, Иван Налбантов, Веселин Ранков, Стойко Пеев, Дони и Нети и Иван Радоев, в „10 минути с…” – откровен разговор за професията, сцената, любовта… и още нещо.

По традиция в Деня на отворените врати, само няколко часа преди да се вдигне завесата за първия спектакъл за сезона, всички посетители могат да проследят и неговата възстановителна репетиция. В 15:00 часа на Голяма сцена, актьорите от хитовата комедия „Арсеник и стари дантели” ще започнат своята репетиция.

Сподели в: