Дейвид Гилмор намекна, че събирането на Pink Floyd все пак е възможно

„Никога не казвай никога“ – коментира легендарният британски китарист Дейвид Гилмор по повод идеята за събирането на Pink Floyd. Той уточни, че в момента членовете на групата нямат такива планове, но не е изключено това да се случи в бъдеще.

Pink Floyd е британска рок група, която постига международно признание със своята прогресивна и психеделична музика. Отличават се с използването на философски текстове, звукови експерименти, интересни обложки и изпипани до съвършенство шоута, те са една от най-комерсиално успешните и музикално влиятелни групи в историята на популярната музика.

Основана през 1965 година, групата първоначално се състои от студентите Сид Барет, Ник Мейсън, Роджър Уотърс и Ричард Райт. Райт напуска Pink Floyd през 1979 година, последван от Уотърс през 1985 година. Гилмор и Мейсън продължават, като Пинк Флойд а по-късно Райт се присъединява към тях като гост музикант. Те продължават да записват и да правят турнета до 1994 година, като през тези години издават и два албума – A Momentary Lapse of Reason (1987) и The Division Bell (1994).

Сподели в: