„Гробище за домашни любимци“ със световна премиера на кинофестивала South by Southwest

На един от най-престижните световни кинофестивали South by Southwest (SXSW) се състоя световната премиера на „Гробище за домашни любимци“. Екранизацията на едноименния бестселър от автора на „То“ Стивън Кинг предстои да смрази кръвта на българските кинозрители на 5 април.

Звезди, критици и обикновени зрители, които имаха възможност да присъстват на събитието в Остин, Тексас, определиха „Гробище за домашни любимци“ за една от най-добрите адаптации по произведение на Краля на ужаса. Смразяващ, изключително напрегнат, пълен с изненади и със страхотна актьорска игра, където ярко се откроява младата Жуте Лорънс, са само част от суперлативите, които получи филмът.

Сред гостите на премиерата беше и творческият екип на филма в лицето на актьорите Джейсън Кларк, Ейми Саймец, Жуте Лорънс, Алиса Брук Левин и малките близнаци Хюго и Лукас Лавоа, режисьорите Денис Уидмайър и Кевин Кьолш и продуцентите Лоренцо ди Бонавентура, Марк Варадиан и Стивън Шнайдър.

Гробище за домашни любимци разказва за ужаса на едно семейство, което научава, че понякога смъртта е за предпочитане. Д-р Луис Крийд (Джейсън Кларк), заедно със съпругата си Рейчъл (Ейми Саймец) и двете им малки деца, се мести от Бостън в красива стара къща в провинциален Мейн. Когато в семейството се случва трагедия, Луис разбира колко далеч е склонен да стигне човек, за да задържи смъртта далеч от най-близките си. Отчаянието завлича съкрушения баща надолу по саморазрушителна спирала. В края на която лежи мистериозно древно гробище със свръхестествената сила да връща живот от отвъдното. Но цената за това ще се окаже ужасяваща.

Режисьори на Гробище за домашни любимци са Денис Уидмайър и Кевин Кьолш (Starry Eyes). Филмът е по идея на Мат Гройнбърг, а сценарият е на Джеф Бюлер по едноименния роман на Стивън Кинг. Продуценти са Лоренцо ди Бонавентура, Марк Варадиан и Стивън Шнайдър.

Сподели в: