ГОРЕЩА стая за професионална публика стартира в Бургас

Новата програма за съвременен танц ГОРЕЩА стая за професионална публика стартира и в Бургас. Всички, които желаят да се отдадат на магията на танца, могат да го направят на 22-ри Септември в читалище Хамалогика в Бургас.

Програмата се организирана от Steam Room и създава пространство за дискурсивни практики около съвременния танц, хореографията и пърформанса. Участниците ще работят колективно към по-добро разбиране между изкуството и публиката. Целта на програмата е да предостави пространство за практикуване, обсъждане и анализ на всеки човек, който се интересува от танц, хореография и пърформанс.

STEAM ROOM се отнася към професионалната публика като публиката която се включва активно. Така че не е нужно да сте професионалист в областта, за да участвате в програмата. Повече от достатъчно е да се интересувате и да искате да бъдете част от нея.

ГОРЕЩА предлага три различни формата, които насърчават диалога, обсъждането и споделянето:

Споделени практики – Локални артисти физически ще споделят и изследват своите артистични практики с професионалисти и любопитните хора (т. нар. по-широка публика). Ще бъдат последвани от колективна рефлексия върху тях.

Запознайте се с артиста – Локални артисти ще представят/изпълняват своите артистични практики пред аудитория, последвани от публична дискусия, по време на която ще се фокусираме върху представената практика от артиста.

Четене в кръг – Със структурирани практики за четене и разглеждане на текст, ние ще се занимаваме с анализ на теорията, ползвана към съвременен танц, хореография и пърформанс.

Повече информация за събитието има тук: http://steamroom.site/

Сподели в: