В Италия публикуваха трета книга на българската писателка Здравка Евтимова

Италианското издателство Besa Edirice издаде сборника с разкази от Здравка Евтимова „La donna che mangiava poesie“ („Жената, която се хранеше с поезия“).

Премиерата на книгата се състоя на 29 юни 2019 г. на фестивала на литературата и културата в град Фано, Италия, където тя беше представена от литературния критик професор Катиа Мильори, от университета на град Урбино. Професор Мильори разкри разказите на Евтимова в светлината на традицията, създадена от Владимир Набоков и Милан Кундера.

Това е третата книга на Здравка Евтимова, публикувана в Италия от издателство Besa. Първата беше романът „Sinfonia“, 2015 г.(със заглавие „Четвъртък“ на български):
с второ издание през 2016 година.

Втората й книга, публикувана от издателство Besa в Италия е романът „Los stesso fiume“, 2017 г. („Една и съща река“), в превод на италиански от Алесандра Бертучели).

Премиерата на сборника с разкази „Жената, която се хранеше с поезия“ предстои и на фестивала на книгата в област Апулия, Италия, на 3 юли 2019 г, където за разказите на Евтимова ще говори Клара Нубиле, изследовател на съвременната литература по света и преводач от английски на италиански език.

Сподели в: