Вижте изпълнението на Дзукеро в празния Колизеум за Деня на земята (Видео)

Италианският поп певец Дзукеро изпълни хита си „Canta la Vita“ в празния Колизеум в Рим за Деня на земята. Песента е създадена съвместно с фронтмена на ирландската рок група U2 – Боно.

Композицията се ражда в началото на извънредното положение и е посветена на събитията в Северна Италия, която е много силно засегната от пандемията.

Това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката в справянето с трудностите. В такъв момент можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и от различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния“ – споделя Дзукеро.

Италианският изпълнител участва и в мащабната благотворителна инициатива The One World: Together At Home (Един свят: Заедно у дома). Десетки артисти като Лейди Гага, Тейлър Суифт, Луис Фонси, Шерил Кроу и др. се включиха в нея като излъчиха изпълнения от своите домове.

Сподели в: