Велосипедите, които летят

Карането на колело е едно от най-големите удоволствия в живота. Няма по-добро от това да чувстваш вятъра в косата си, свободата и забавлението. За повечето малки деца забавлението е просто неустоимо. Но карането на колело също може да бъде доста полезно!

Децата използват въображението си, карайки колело, да се чувстват сякаш карат най-бързата спортна кола и дори, че летят. За тях е много забавно, да не говорим, че е и много полезно за физическото им здраве.

Колоезденето, съчетано с голямото детско въображение, води до забавни и незабравими приключения и преживявания.

За да сте сигурни, че детето ви прекарва чудесно време на колелото си, е важно да изберете подходящия за тях размер. Никога не купувайте голям велосипед с идеята, че вашето дете ще расте с него и след време ще е подходящ по размер. За разлика от велосипедите за възрастни, при които размерът на рамката се определя от дължината на седалката, детските колелета се оразмеряват с диаметъра на колелото.

За да намерите най-подходящия велосипед за вашето дете, разгледайте нашия уебсайт! 

Разполагаме с голямо разнообразие от велосипеди, вариращи по бързина, размер, дизайн, цвят и други детайли, които да отговарят най-добре на вкуса и нуждите на вашето дете.

 

Видове велосипеди и за кои възрасти са най-подходящи те

 

Децата на около две години са все още много малки и не напълно схванали концепцията за баланс и координация. В тази възраст обикновен велосипед не се препоръчва. На този етап, ако искате детето ви да кара колело, най-добре е да му вземете нещо с по-дебели колела, което ще му осигурява комфорт и стабилност. Това е чудесен вариант за въвеждане на колоезденето в ранната възраст на детето ви.

Повечето 3-4-годишни деца са развили вече добро чувство за координация и баланс, въпреки че все още може би се нуждаят от помощни колела. Спирането обаче може да се окаже проблем. Така че, ако смятате да купите колело на детето си, гледайте ръчните спирачки да са лесни за употреба.

 

Деца между 4 и 8 години вече се чувстват напълно удобно с колоезденето и са изградили увереност. На тази възраст те обикновено са на височина от 1 метър до метър и половина и им е необходим велосипед с размер на колелата от 40 до 50 cm.

Начини да направите колоезденето забавно за деца

 

  • Карайте през локвите

 

Точно така – намерете няколко големи локви, през които да минете бързо, правейки голям плясък. Това ще бъде изключително забавно и интерактивно за детето ви!

 

  • Планирайте забавна и интересна дестинация

 

Колоезденето е подобно на туризма. Децата се нуждаят от дестинация и цел. Простото колоездене може да бъде забавно за някои деца, но за други карането до детската площадка, езерото с патици, голям мост или дори до магазина за сладолед може да се окаже стимул, от който се нуждаят.

 

  • Спускане надолу по баир

 

Намерете голям хълм и се спуснете надолу с детето. Това веднага ще стимулира въображението му, карайки го да се чувства като че ли лети, но и ще усети, че балансът му е различен отколкото, когато се движи по равното. 

Допълнително, за повече интерактивност, вземете видео камера с вас и снимайте детето си как се спуска по баира, след това му покажете клипчето, когато се приберете вкъщи. Децата обичат да гледат себе си в действие!

  • Забавлявайте се с естествени препятствия

 

Създайте естествена пречка, използвайки дървета и камъни да създадете тесни пътеки, за да добавите предизвикателство към забавлението колоездене.

 

  • Посветете един цял ден за колоездене с цялото семейство и/или доведете приятели

 

Много деца се забавляват повече, когато са сред други – роднини и приятели. 

Колоезденето е едно от най-подходящите занимания за деца. То стимулира въображението, насърчава оценяването за физическа активност, следователно поддържащо здравето на детето и допълнително, може да създаде страхотни връзки между приятели!

Сподели в: