Български филми ще бъдат показани премиерно на фестивала „Master of Art“

Българските филми „Стихията Медея“, „Чакащи артисти“ и „Икар от Кочериново“ ще бъдат показани предпремиерно на фестивала за документално кино „Master of Art“.

 

„Стихията Медея“

Срещата с българското творчество на фестивала започва на 17 септември от 18:00 ч. със „Стихията Медея“. Филмът бе част от онлайн изданието на „Master of Art“ през април и предизвика положителен отзвук от страна на публиката. Лентата разказва историята на театралния и социален проект „Медея“, с главно действащо лице – актрисата Снежина Петрова. Спектакълът бе отличен с наградата „Културно събитие на 2019″. Режисьор на документалния филм е Найо Тицин.

 

„Чакащи артисти“

Вълнуваща среща с още четири талантливи актриси с различни съдби – Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова, ще бъде представена на фестилава. Свързва ги таланта и Театралната академия в София. С годините се превръщат в едни от утвърдените имена на българската сцена, кино и телевизия. Връзката им, както е характерно за тяхната професия, е трудна – закърмена с конкуренция и изпитания за силата на приятелството. Проследете тяхната история с филма „Чакащи артисти“ на режисьора Борислав Колев на 18 септември от 18:00 ч.

 

„Икар от Кочериново“

Филм за изпълнената с драматични обрати житейска история на един мечтател – Николай Поповски от Кочериново, ще бъде прожектиран на 23 септември от 18:30 ч. От дете той мечтае да полети. Без никакво специално образование той изобретява и построява първия български хеликоптер, в задния двор на бащината си къща. Амбициите му стават все по-големи, изобретенията по-смели, но животът се оказва толкова жесток, колкото са големи мечтите му. Каква е цената на една мечта? С какво заплащаш, когато се доближиш до слънцето? Разберете като се запознаете отблизо с личността на Николай Поповски във филма „Икар от Кочериново“.

 

 

Филмовият Фестивал Master of Art се организира от продуцентска компания Спотлайн, Националния дворец на културата и Фондация „Master of Art“. Фестивалът е част от Културния календар на Столична община за 2020 г. и се реализира с финансовата подкрепа от Националния Филмов Център.

Сподели в: