Български танцови артисти спечелиха сертификати от Световния танцов конгрес

Световният танцов конгрес в Атина награди млади български таланти в сферата на танцовото изкуство с престижни международни сертификати. Инициативата се организира от Международния танцов съвет към Юнеско и представлява научна конференция, която улеснява контактите и сформира големи дискусии за танца. Конгресът предостави възможност на българските представители да получат нови знания, които да представят у нас.

„Очаква ни още много работа за развиване на танцовото изкуство в България. Нашата идея е все повече младежи в страната да се развиват в танцовото изкуство. Търсим подкрепа от държавата, имаме и някои предложения – например да се въведат безплатни уроци по танци в училище“ – коментира Кирил Костадинов, директор на Международен фестивал на изкуствата „Утринна Звезда“.

XXVII Международен фестивал на изкуствата „Утринна Звезда“ ще се проведе от 15 до 22 август в Черноморец и Созопол. Програмата на събитието, което ще представи красотата на танцовото изкуство, включва множество семинари и работилници.

Сподели в: