Българският DJ Dian Solo получи официални права да ремиксира Роби Уилямс

Хитът на Роби Уилямс “Let Me Entertain You” вече официално се издава в световен мащаб във версия на популярния български DJ Dian Solo. Клубната адаптация на песента е част от проeкта на “Music Legends Remixed”, в който Дидо има за цел да „облече“ в нов съвременен звук, мега хитове на някои от най-популярните световни изпълнители, като: Michael Jackson, Robbie Williams, Eric Clapton, AC/DC, Guns n Roses, George Michael, Aretha Franklin, Richard Marx и много други.
 
За адаптация на глобалния хит „Let Me Entertain You“, диджеят получава официално одобрение и разрешение от оригиналния издател на песента – BMG, чрез тяхното представителство в България – Virginia Publishing. Интересна подробност е, че тъй като няма право да използва семпли от оригиналното произведение, всичко се изсвирва наново, а вокалите се записват с чуждестранни певци, чийто глас много се доближава до оригинала. По желание на издателите, певеца остава в тайна. За него само се знае, че е от Великобритания и в момента е на турне в САЩ.  

Новият аранжимент е направен изцяло от Dian Solo в съвременен, модерен танцувален стил, но без да бяга от оригиналното звучене. Удоволствие за меломаните ще бъде да чуят съзвучието на използваните „живи инструменти“: китари, пиано, бас китара, тромпет и брас секция.

Вижте видеото към адаптацията:

Сподели в: