БДЖ предоставя безплатни електронни книги в рамките на кампанията „Чети във влака“

В разгара на лятото всеки клиент на БДЖ, притежаващ смарт устройство, получава възможност да се възползва от безплатна виртуална библиотека, част от кампанията „Чети във влака“. Инициативата цели да стимулира четенето на книги по време на пътуване по модерен начин, информират от дружеството.

За целта във всички влакове в страната вече са поставени стикери с QR код, даващ безплатен достъп до електронните книги. Инициативата подкрепиха водещи издателства и автори, които предостваха безвъзмездно свои творби за виртуалната библиотека.

Сред тях са сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“ на издателство „Колибри“ и разказите „Кръв от къртица“ и „Юли не идва“ на Здравка Евтимова, издадени от Жанет 45.

Сред детските заглавия са „Червената шапчица“, „Вълкът и седемте козлета“, „Кой светна луната?“, „Горската сладкарница“, „Морско вълнение“, „Колко е часът?“ и „Умно дете си ти, Тино!“ на авторката Нели Беширова.

Виртуалната библиотека на „Чети във влака“ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно, посочват от жп превозвача. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата, като пишат на електронна поща: bdz@bdz.bg.

Сподели в: