„Баш майстора завинаги“ – нова книга, посветена на актьора Кирил Господинов

На 19 май от 19 ч. във фоайето на Театър „София“ Веселина Господинова ще представи книгата „Баш майстора завинаги“ и ще открие изложба, посветена на 85 години от рождението на актьора Кирил Господинов.

„Образът, който баща ми е създал преди повече от 45 години, се е запечатал в сърцата на поколения българи. Не е трудно да разнищиш една легенда, невъзможно е. Също така и много опасно, защото всеки, който е гледал филмите на Кирил Господинов, го възприема по различен, свой, много личен начин. И аз, макар и наследник на титана, нямам правото да развенчавам или да развалям магията.“ – споделя дъщерята на знаменития актьор.

В книгата са публикувани 40 платна, които проследяват Рангел Лелин през петте филма от поредицата. Образите на Жорката, Веска, другарю Кире са живи и говорят от фотосите, които досега не са показвани и са част от богатството на Националната филмотека. Веселина Господинова води кино разказа като следва всяка стъпка на героите и описва репликите, които в момента изричат.

Изложбата „Баш майстора завинаги“ включва кадри, които да пленят и най-големите познавачи на Рангел Лелин. Под всеки от кадрите са описани репликите, които в дадения момент героите казват. Тя е своеобразен документален разказ за една легенда и включва пресъздаване на любими лафове от цялата поредица филми „Баш майсторът“, документи, костюм от театрална роля, както и лична кореспонденция.

Освен от гостите на събитието на 19 май – изложбата ще бъде видяна и от всички зрители в Театър „София“ в дните 19 май – 25 май.

Сподели в: