Академия за млади писатели „Заешка Дупка“ набира участници

На 22-ри март ще стартира Академия за млади писатели „Заешка Дупка“, която е подходяща за деца от 9 до 16 годишна възраст, които обичат да пишат и да четат и които меко казано са влюбени в измислянето на истории и плуването в необятните светове на въображението.

Писателите, които ще им помогнат да се качат на първото стъпало на професията ‚млад писател‘, са утвърдените поети и писатели Петър Чухов, Рене Карабаш, Мартин Колев и Диана Петрова. Успехът на техните книги и постиженията им в сферата на литературата сами говорят за тях.

Мартин Колев е автор на бестселъра „Софийски Магьосници“, може да се каже нещо като българският Хари Потър. Петър Чухов е един от най-награждаваните ни български поети с над 10 стихосбирки, автор на популярните в литературните среди Поетиюни Двубои. Диана Петрова е автор на литература за малки и големи, писател с голям опит в творюеската работа с деца. Рене Карабаш съм аз Ирена Иванова и този път се явявам не само като основател на Академията, а и като преподавател в нея.

Академията ще приключи на 9-ти Юни, 2019 г. Това са близо три месеца, в които машината на писането ще работи на пълни обороти. Писателските им срещи ще се състоят всеки понеделник (или четвъртък) от 17:30ч до 19:30ч. Продължителността на всяка среща ще бъде два астрономически часа.
Освен заложените писателски занятия веднъж седмично, курсистите на ТА „Заешка Дупка“ JUNIOR, ще получат достъп и до богатата програма на Академията. Приемът ще продължи до 28-ми Февруари.

Повече информация е достъпна във фейсбук страницата на Академията.

Сподели в: