XXIII Семиотична школа на тема „Любов и секс в дигиталната епоха“

Югоизточноевропейски център за семиотични изследвания (ЮИЕЦСИ) към Нов български университет организира XXIII международна семиотична школа, която тази година ще се обхваща темите за промените в общуването, културата, любовта и секса в епохата на интернет. По традиция събитието ще се проведе между 4 и 9 септември в Созопол, като и тази година ще можем да чуем световноизвестни специалисти, които ще изнесат лекции и семинари по посочените теми.

Сред международните лектори на събитието са д-р Кристиан Данебак, професор към департамента по социални науки на университета в Гьотеборг. През последните 15 години той активно изучава промените в психиката и в начините на общуване, които са резултат от развитието на интернет и ежедневния досег с технологиите.

Паскал Ларделие е професор по информация и комуникации към University of Burgundy, Франция. Той е автор на над 20 книги за социалната значимост на технологиите, като активно работи по антропологични и социологически въпроси.

Проф. Дарио Мартинели и проф. Масимо Леоне са дългогодишни партньори на ЮИЕЦСИ и тази година ще представят своята семиотична перспектива по проблемите за общуването и любовта в интернет. Друг акцент на конференцията ще бъде уъркшопът на Момчил Алексиев, основател на VR Lab BG, който ще бъде посветен на виртуалната реалност и нейното навлизане във всекидневния живот. Момчил Алексиев се занимава с направата на VR филми, като много от тях вече са били представени на редица фестивали.

И тази година по време на конференцията ще присъстват докторанти и студенти от магистърските програми на НБУ – „Реклама и бранд мениджмънт“ и „Бранд мениджмънт“ (на английски език). Ще се включат още и студенти от университети в Италия, Гърция, Кипър, Румъния, Русия.

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.

Сподели в: