XI „Панаир на младите“ в Младежки театър „Николай Бинев“

Младежки театър „Николай Бинев“ има изключителната чест и удоволствие да съобщи, че за 11-а година ще организира ежегодния театрален фестивал „Панаир на младите“.

След успешните и предизвикали огромен интерес последни две издания, и през 2018-а г. „Панаирът на младите“ е посветен на SITE-SPECIFIC театъра.

През ранната есен на 2018 г. Младежки театър ще вдъхне живот на 3 нетрадиционни пространства, като продуцира реализирането на проекти, избрани на конкурсен принцип след кандидатстване. Проектите трябва да се реализират в 3-те специфични локации в театъра, в рамките на 5-те дни на фестивала – от 1 до 5 октомври 2018 г.

SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон. Пространствата, в които се реализират проектите са нестандартни и позволяват на публиката да се докосне до театъра по един нов и вълнуващ начин, надниквайки зад кулисите му и усещайки магията на театралното изкуство. Единствено по време на фестивала недостъпните и потайни пространства в Младежки театър „Николай Бинев“ ще бъдат отворени за публиката, която ще има възможност да бъде част от едно нетрадиционно и незабравимо театрално изживяване.

Тази година избраните пространства са 3, като за поредна година е включено ново пространство, до което публиката никога не се е докосвала. Това пространство е специалната изненада, която ще бъде представена пред публиката съвсем скоро. Другите две пространства са Климатичната инсталация, която подава въздух за цялата сграда и Апартамента над касата на театъра.

Тази година са подготвени още много изненади, които ще се разкриват постепенно.

Фестивалът се организира с подкрепата на Министерство на културата на Република България.

Всички желаещи да участват могат да кандидатстват с проектите си от 29 юни до 15 август включително.

Всеки от селектираните проекти ще бъде финансиран със сума на стойност 1 000 (хиляда) лева бруто.

Условия за участие и изисквания към проектите можете да намерите тук

За повече информация и въпроси може да се обърнете към организаторите на 11-ото издание на „Панаира на младите“ на имейл: panair@mlt.bg или на телефон 0888 446 003.

Сподели в: