CACAO BEACH CLUB с две интересни събития този уикенд

Този петък и събота Cacao Beach Club отново предлага качествена селекция от артисти, които ще гостуват на клуба в разгара на лятото. На 10 август зад пулта ще бъдат испанското дуо Pig&Dan, емблематичният бразилски диджей Wehhba и Grabriel Del. Следващата вечер, 11 август, зад пулта ще ни забавлява един от ветераните на електронната музика Sasha Carassi, берлинският артист Kaiser Souzai и един от резидентите на Cacao Beach Club, Bagerziev.

В петък главно действащо лице в Cacao Beach Club ще бъде дуото Pig&Dan. От 1999г. испанците Igor Tchkotoua и Dan Duncan достигнаха момента на световно признание, благодарение на разпознаваемия си звук. Последните две години определено могат да бъдат отбелязани като отлични за дуото с участия на фестивали като Tomorrowland и Nocternal Wonderland, както и гостувания в клубове като Ushuaia (Ибиза), където пускаха заедно със Solomun на неговите специални +Live събития, легендарния техно клуб Output (Ню Йорк) и няколко епични партита в Space (Ибиза). Освен гиговете си по целия свят, Pig&Dan празнуваха #1 както в цялостната, така и в Техно класацията на Beatport с техния хит Growler. Момчетата достигнаха #1 в Beatport и с издаването на албума си Modular Baptism чрез собствения си лейбъл ELEVATE, който отново доказва звуковото им разнообразие.

Вторият гост на клуба в петък е не по-малко познат на публиката, най-вече с постиженията си като продуцент. Успехите на Wehbba могат да бъдат измерени с броя на артистите, с които е работил директно през годините. Списъкът включва имена като Danny Tenaglia, John Digweed, Joseph Capriati, ANNA, Laurent Garnier и много други, а продукциите му са издавани от лейбъли като Bedrock, 2020Vision, Suara и Knee Deep in Sound. През 2010г. Wehhba достига до нови висоти след издаването на първия си студиен албум Full Circle, който постигна изключителен успех. През следващите години бразилският продуцент присъства редовно в класациите на Beatport и Resident Advisor, а през 2013г. издава и втория си албум Square Two. Извън студиото Wehhba може да бъде забелязан на фестивали като BPM, Tomorrowland и Lollapalooza, както и в известни клубове като Pacha, Warung и Ministry of Sound.

В събота гостите на Cacao Beach Club ще посрещнат италианеца Sasha Carassi. Техно диджеят е познат в световен мащаб с безупречните си умения зад пулта, както и с огромната си страст към музиката. Един от основните акценти в кариерата му е продукцията за легендарния лейбъл Drumcode през 2010г., която прави името му познато в по-тъмните страни на техно жанра. Sasha Carassi е колаборирал с признати техно артисти като Danny Tenaglia, с когото не веднъж пуска рамо до рамо в родния си град Непал. Той е зает и с участия извън страната, като всяко едно демонстрира солидния му музикален опит и страстта му към колекционирането на винили от края на 80-те години.

Заедно с него на 11 август ще видим и Markus Kaiser, носещ артистичния псевдоним Kaiser Souzai. Базираният в Берлин диджей си изгради репутация най-вече чрез международните си участия на живо, популярните си събития и лейбъла си Ballroom Records. Той създава и свой собствен жанр, наречен Art-rock Tech, който е силно повлиян от велики групи от 70-те години като Pink Floyd, Genesis и Yes и въпреки това успява да запази корените си на дълбоко и прогресив техно, с което завлядява световната публика. Някои от най-известните му записи са парчето Girl, което придоби огромна популярност със самплитe от филма Pulp Fiction, Bolero, Cirrus и ремикси като този на Love Inc‘ от Booka Shade и Everything Comes in Threes от Dave Seaman.

Билети за 10 и 11 август може да намерите в OMV и мрежата на Eventim.bg

Повече информация за програмата на CACAO BEACH CLUB може да откриете на официалната страница във Facebook, както и на cacaobeach.bg

Сподели в: