BTS и Green Day отмениха концертите си заради коронавируса

BTS и Green Day се присъединяват към музикалните изпълнители, които са отменили концерти заради разпространението на коронавируса Ковид-19.

„За съжаление взехме трудното решение да отложим предстоящите ни шоута в Азия поради опасенията за здравето“, написаха в Туитър от Green Day. „Запазете билетите си, ще съобщим новите дати съвсем скоро.“

Групата имаше планове през март да свири в Банкок, Манила, Сеул и Осака, заедно с други градове. Екипът на Green Day посочи още, че турнето ще продължи през май с шоу в Москва.

Междувременно BTS, в разгара на промоцията на новия си албум „Map of the Soul: 7“, по-рано тази седмица трябваше да коригира плановете за пресконференция и призова феновете да избягват места и събития с много хора.

Тази сутрин групата отмени четири концерта в Сеул, които бяха планирани за април, посочвайки, че е трудно да се опредили кога ще могат да се проведат събитията. Оттам заявиха, че купувачите на билети ще получат пълно възстановяване на сумата, която са похарчили.

През последните дни британският рапър Stormzy, Boston Symphony Orchestra и други отмениха концертите си. Музикалният фестивал KoreaTimes, който щеше се проведе в The Hollywood Bowl през април, е отложен поради ограниченията за пътуване.

Сподели в: