Bingo Symphony Orchestra – интервю с Георги Маринов

Bingo Symphony Orchestra  — за една необикновена идея – танцов спектакъл с елемент на сатира – ни разказва повече Георги Маринов.

Bingo Symphony Orchestra – как се „роди“ идеята и как се случва този нов музикален проект? Любопитен е процесът на сътворението на подобно екзотично представление, разкажете.

Създаването на Bingo Symphony Orchestra е свързано конкретно със сюжета на балета “The Bingo Project”, чиято премиера предстои на 24 октомври в Музикалния театър “Ст. Македонски”. Главните герои участват в проект за създаване на балетна постановка, за която е необходим и оркестър. Тъй като обаче не разполагат с необходимите средства за такъв, те създават малка музикална формация с гръмкото име “Bingo Symphony Orchestra”. Шестимата участници в групата са разнообразни: джаз, рок, ъндърграунд и класически музиканти, които са в състояние да отговорят на изключително разнообразния репертоар, включен в спектакъла: от популярни и танцови пиеси до произведения на Стравински и Барток.

„Сатиричен“ танцов спектакъл не е много популярен за българската сцена жанр – защо се насочихте в тази посока?

Сатирата дава възможност да се разкаже по увлекателен начин една злободневна история. Балетът може да е строго класически или напълно абстрактен, но нашата идея беше да запазим златната среда и със средствата на комедията на абсурда да поставим съвременни теми, които вълнуват всички ни, без да сме назидателни. Амбицията ни е да представим един забавен сюжет, който да държи зрителите в напрежение до самия край.

Заедно с балет „Арабеск“, сбор от различни музикални стилове, нетрадиционна смесица на инструменти – какво да очаква публиката на „The Bingo Project“?

Зрителите ще станат свидетели на амалгама от драма, трилър, комедия и романтика, одухотворени чрез театър, музика и танц на фона на модерен прочит на произведенията на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски, Пиацола и Шнитке. Това действително е един нетрадиционен спектакъл. Всичките ни усилия са насочени към това да съхраним хуманистичното му послание и да го предадем на публиката със средствата на музиката, танца и театъра.

Любопитен детайл, за да поканим читателите на Kafene.bg да дойдат и да гледат спектакъла?

Действието се развива в неопределено бъдеще, в което глобалното затопляне е станало реалност.  Бюрокрацията, пред която е безсилен дори дяволът, диктува всяка стъпка на обществото и за да оцелеят в чиновническия ад, героите трябва да печелят проекти. Всички традиционни институции са преживели развитие и дори метаморфоза: управлението, администрацията, бракът…

Кой е поканен? Кога да очакваме? И откъде да се закупят билети? 

Всеки е добре дошъл! Билети може да се закупят във всички каси на Easypay, онлайн на EPAY-GO, както и на касата на Музикалния театър.

Сподели в: