Arte feastival 2021 показа, че Велинград е изкуство

Успешно се състоя така дългоочакваният Arte feastival 2021! Той се проведе от 20 до 22 август в СПА столицата на Балканите – Велинград.

Събитието тотално промени представите ни за забавление и доказа, че арт фестивали на световно ниво могат да се провеждат в България. И то в по-малките населени места, където хората по-рядко имат досег до любимите си артисти, както е в столицата и в големи областни градове например.

Програмата на събитието беше повече от богата. В рамките на три дни аудиторията се наслади на концертите на световни звезди като Горан Брегович, групите Dubioza Kolektiv и Morcheeba, dj Санди Ривера, Махмуд Орхан и Роджър Санчез.

На музикалната сцена бяха и топ родни звезди като Керана и космонативтите, Михаела Филева, Дара, СкандаУ, Павел и Венци Венц, 100 кила и Михаела Маринова. За младежите имаше специално особебена young stage, така че да могат с лекота и съвсем отблизо да се порадват на идолите си в поп и хип-хоп музиката в България.

На театралната сцена пък видяхме редица комедианти и обичани актьори, сред които Майсторите на комедията: Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, Михаил Биллалов, Кръстю Лафазанов и много други!

За любителите на вкусната кухня имаше секция с готвене на живо с Ути Бъчаров, Биляна Йотовска, Божана Кацарова и още много експерти по доброто хранене.

Разбира се, организаторите се бяха погрижили за спазването на всички мерки за безопасност в условията на пандемия, така че посетителите на Arte feastival 2021 да се чувстват спокойни и да могат истински да усетят емоциите, с които беше изпълнена зоната около хотел Arte.

А както местните жители, така и хората от цялата страна вече се надяват този фестивал да се превърне в ежегодна традиция!

 

Автор: Катя Димитрова

Фотограф: Филип Панов

Сподели в: