AOCANÁ – магия с фламенко корени и урбанистичен вкус

Новият албум на "Охос де Брухо" – “Aocaná” влезе в европейския уърлд мюзик чарт на четвърто място, съобщават от мениджмънта на испанската група. Класацията е направена на базата на най-слушаните предавания за уърлд музика в 23 държави. Всички текстове на песни и музиката са написани от вокалистката на състава Марина "Ла канийя" Абад. В албума „Aocaná” гостуват приятели на магьосниците от Барселона – 26 певци и инструменталисти, между които най-известният кубински квинтет – Los Van Van и индийският перкусионист Karnataka College.

Албумът “Aocaná” е създаден, докато Марина "Ла канийя" Абад е бременна от новия тромпетист на групата – кубинеца Carlitos Sarduy, бебе очаква и китаристът Ромон. На това се дължи изключително оптимистичната и наситена с много планове и енергия атмосфера на албума. По оценката на състава той е най-позитивният от всички правени до сега. Вторият сингъл наречен “Nueva vida” е първата любовна песен на Марина, посветена на нейния новороден син.
Кубинските салса ветерани Los Van Van и кубинският пианист Роберто Каркасес могат да бъдат чути в жизнердостната румба "Busca Lo Bueno", а перкусионист Karnataka – във възторженото парче "Tantas Flores" заедно със великия фламенко певец Duquende.
Постелектронният приглушен тромпет на Carlitos Sarduy в стил Майлс Дейвис е особено красив в песента "Lluvia". Парчето прави връзката между циганското фламенко и индийския континент по-изразена, отколкото в предишните им албуми, а баладата "Lluvia" има особено чилаут звучене.
Основните музиканти в албума са двете фламенко китари – на Ramón Giménez and Paco Lomeña и перкусионистът Xavi Turull, който е една от най-известните фигури на фламенкото в Испания. Живял много години в даличния Изток, Рамон допринася изключително много за източното звучене в някои от парчетата на “Aocaná”.
Името на албума означава „сега”, но е вложен смисъл на сега със сърцето. То отново е на циганския език „кало”, както и заглавията на другите им албуми. В поредицата, в която е заложен специален смисъл са Vengue (духовно), Bari (лесно за разбиране) и награденият с латин Грами – Techari (свободен).
Живото изпълнение на новия диск и цялото шоу на „Охос де Брухо”, което те представят на световното си турне, е компилация от музика, танци и визуални ефекти.
Можете да намерите албума “Aocaná” на българския музикален пазар в търговската мрежа на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
Концертът е по покана на „БГ Саунд Стейдж” и с любезното съдействие на посолството на Кралство Испания и институт „Сервантес”. Билети на цени от 30 до 70 лева се продават на касата на НДК, в системата на www.eventim.bg, мрежите на Германос, магазини Пикадили, М-Свят, Мултирама и Фотосинтезис.

1.Todos Mortales (3:09)
2.Nueva Vida (4:12)
3.Dónde te has metío (3:16)
4.Correveidile (4:08)
5.Rumba del Adiós (3:39)
6.Una verdad incómoda (5:07)
7.Baraka (3:46)
8.Tócale ya (4:41)
9.Busca lo bueno (4:14)
10.Tantas flores (6:13)
11.Perico y Juliana (3:55)
12.Lluvia (4:29)

Сподели в: