Hesburger открива своя 33-ти ресторант в България – в град Силистра, на ул. „Никола Йонков Вапцаров“ №48, след инвестиция от 1 500 000 евро.
„Изключително сме щастливи, че продължаваме да се разширяваме в България, и сме развълнувани от възможността да установим присъствие в град Силистра с откриването на 33-ия ни ресторант в страната. До края на годината планираме да открием още пет нови ресторанта в различни български градове, с което все повече се доближаваме до нашите клиенти, които ценим искрено,“ казва Иева Салмела, директор „Международни комуникации и маркетинг“ в Hesburger.
Ресторантът създава 10 нови работни места в Силистра, предлага 45 седящи места на закрито и 64 места на терасата. Локацията разполага с драйв-ин обслужване и предлага детска площадка. Ресторантът в Силистра е с площ от 206 квадратни метра. Новият ресторант се захранва със собствени соларни панели и в слънчеви дни половината от необходимата за функциониране енергия е зелена.
Облагаемите продажби на компанията в България през 2024 г. достигат 19,7 милиона евро, което е увеличение с 24,3% на годишна база.
Продуктите на Hesburger са признати заради своя вкус и качество – базирани на сосовете Hesburger, създадени по оригинални рецепти и произвеждани в собствени фабрики във Финландия и Литва, както и на факта, че кюфтетата за бургерите се приготвят от 100% телешко месо.
Финландската компания, основана от Хейки Салмела и съпругата му Кирсти Салмела, започва бизнеса си в сегмента „бързо хранене“ през 1966 г. в малкия град Наантали. Като семейна компания с над 50-годишна история, към момента Hesburger оперира в 9 държави и има над 490 ресторанта.
През годините Hesburger разширява своята верига ресторанти на международно ниво и днес има 265 обекта във Финландия, 67 в Литва, 54 в Естония, 53 в Латвия, 33 в България, 12 в Румъния, 7 в Украйна, 2 в Германия и един в Полша. Hesburger има над 6000 служители само във Финландия, а на международно ниво общият брой на служителите надхвърля 9100.