Тенджера под налягане – дискусия за храната и храненето

На 5 ноември, от 13:00 ч. в Спутник бар ще се състои полудневен дискусионен форум "Тенджера под налягане". Дискусията е посветена на различни аспекти, свързани с храната и храненето. Входът е свободен.

Ще говорят лекторите:

Райна Гаврилова, зам.-министър на културата в кабинета на ОДС, бивш изпълнителен директор на Институт "Отворено общество", доцент по културология в Софийския университет, за местата за хранене и споделяне на храната.

Пресиян Петров, братя Хлебари, за алхимията на хляба.

Велина Мавродинова, творчески директор, Студио Ентусиазъм, за кодовете в комуникацията на храна и културните особености в графичния дизайн на хранителни продукти

Мариана Асенова, съосновател и куратор на фестивала на спомените Goatmilk в с. Горна Бела речка, за проекта „Аз и моите обувки / туризъм по мярка”, който изследва местните храни и вкусове в Северозападна България като фактор за развитие на различен вид туризъм.

Цанка Миланова, изпълнителен директор, Българска хранителна банка, как държавата, законите и хората могат да защитават храната и спрат разхищението й.

Добрин Атанасов, готвач и хранителен стилист, cokitchen, за Food Styling, смисълът и идеята на дизайна на храна.

Елисавета Белобрадова, блогър aka Letishatata Kozzila Erato, За мъката от готвенето.

Събитието е част от от проекта "Храна за размисъл" на Credo Bonum Foundation.

Сподели в: