Торта с хайвер и още 4 руски рецепти

Какво става с днешните книги – четеш, четеш и попадаш на готварска рецепта! Кулинарните изненади ни дебнат навсякъде – дори и в шпионските трилъри. Прочетете 5 руски рецепти от току-що излязлата „Червената лястовица”, шпионски трилър за агентка изкусителка от бившия агент на ЦРУ Джейсън Матюс ("Издателство "Сиела").

Кремълски мадлени, така както ги похапват в Кремъл
Направете пандишпаново тесто. Добавете щипка сол към няколко яйца и бийте, докато се сгъсти, после добавете постепенно захар и ванилова есенция. Добавете брашно и лешников крем, за да получите гъсто тесто. Изсипете в намазани с олио и набрашнени форми за мадлени и печете на средна температура, докато краищата станат златистокафяви. Извадете от формите и охладете върху решетка.

Голубци в СВР
Бланширайте зелеви листа. Запържете ориз. Задушете накълцан лук, моркови, обелени и смлени домати, докато омекнат, и добавете към ориза. Накрая сложете телешка кайма. Завийте във всеки зелев лист по две супени лъжици от сместа, за да оформите големи четвъртити сарми. Запържете ги в масло, докато добият кафяв цвят, после ги варете един час в бульон, доматен сос и дафинови листа. Сервирайте с гъст сос и квасена сметана.

Кубински сандвич на московското летище
Разрежете четиридесетсантиметрово парче кубински хляб (фран¬зела) на две по дължината и го разгънете, за да стане плоско. Напръскайте със зехтин и намажете с жълта горчица отвътре. Сложете желирана шунка, печено свинско, швейцарско сирене и тънки резенчета туршия. Затворете и притиснете десет мину¬ти между двете плочи на загрят тостер. Нарежете по диагонал на три парчета.

Токмач в школата за лястовички
Сварете едро нарязани картофи, лук на тънки резенчета и моркови в говежди бульон, докато омекнат. Добавете фиде и варете, докато се свари напълно. Поставете сварено телешко месо в купа и изсипете отгоре зеленчуците с фидето и бульона.

Торта с хайвер
Смесете задушен шалот, сметана и намачкано сирене нюшател и излейте сместа във форма за торта. Посипете с настъргани сварени яйца. Намажете отгоре тънък слой хайвер с малък размер (от есетра или севруга) и охладете. Махнете формата. Можете да мажете от сместа върху блини или триъгълни тостове.

Прочетете още:
50 % намаление на книги на 30 август

Сподели в: