6 трика как да носим червила в плътни и ярки цветове

 

Ярките и плътни цветове в света на червилата се превърнаха в основна грим тенденция през последните няколко години, тъй като модните течения в грима стават все по-смели. Те са чудесен начин да преобразиш външния си вид, ако искаш да привлечете внимание. Въпреки това, смелите цветове на червилото са малко по-трудоемки за нанасяне върху устните. Едно излизане извън контура на устните, може визуално да ги направи асиметрични. Ето няколко съвета как да носиш смели цветове върху устните си.

Избери подходящия за теб нюанс

Не всеки цвят червило е универсален. Много е важно да откриеш нюанс, който да ти подхожда, особено когато решиш да заложиш на плътни устни. Въпреки че смелите цветове ти позволяват да излезеш от зоната си на комфорт, това не означава, че трябва да прекаляваш с тях. Основното правило е да избереш  цвят на червилото, който е с 1-2 нюанса по-тъмен от твоя естествен цвят на устните. Независимо дали става въпрос за син, зелен или червен цвят, опитай се да използваш това правило като ориентир.

Придържай се към семпъл грим

Смелите устни и дръзките очи са красив грим, когато се носят отделно. Те обаче могат да развалят стилната ти визия, когато се носят заедно. Ако се стремиш към червило в ярък нюанс, дръж останалата част от грима си семпла. Това ще те накара да се почувстваш по-комфортно и уверено в своята кожа. Избягвай бляскавите цветове и вместо това избери по-естествено изглеждаща визия.

Стартирай бавно

Не се впускай в дълбокия свят на смелите и плътни цветове за устните още при първия си опит, защото можеш да останеш недоволна. Стартирай внимателно с по-често срещани нюанси като ярко червено, розово или оранжево, които са по-лесни за нанасяне и не изглеждат необичайни. След като свикнеш с вниманието което привличаш, можеш да изследваш по-смели цветове. Опитай дълготрайно течно матово червило в цвят GAME OVER от NL Beauty или заложи на цвят FLAMINGO от същата серия.

Погрижи се за устните си

Както вече споменахме, плътните нюанси върху устните обикновено привличат много внимание. Затова трябва да се увериш, че устните ти заслужават това внимание. Не забравяй да ексфолираш устните си, за да се отървеш от мъртвата кожа и да се открият гладки и меки устни. Това също ще улесни нанасянето на червилото, без да има напуквания и неравности, за един наситен и привлекателен цвят. Хидратирай всяка вечер устните си с хидратиращ балсам за устни EXOTIC LIPS от NL Beauty, за да поддържаш техния прекрасен вид. 

Използвай коректор, за да подравниш контура

Зацапванията и изкривените линии са по-забележими, когато носиш червило в ярък нюанс. Следователно трябва да си сигурна, че подравняваш контура на устните за чист завършек и симетрична форма. Използването на коректор е най-добрият начин да почистиш червилото извън контура, без да разваляш останалата част от грима си. Вземи коректора и очертай около устните, след което разнеси с потупващи движения.

Наслади се

Ярките и плътни нюанси на червилото трябва да разкрият твоята личност, така че се забавлявай и не спирай да се усмихваш. Това ще накара повече хора да забележат червилото ти и дори да ти направят комплимент. След като вече привлече внимание, защо не покажеш красивата си усмивка?

 

Сподели в: